Με μερίδιο 19% η Ford κατάφερε το 2018 να στεφθεί «πρωταθλήτρια» στις πωλήσεις ελαφρών επαγγελματικών αυτοκινήτων. Ειδικότερα, η Ford, με όπλο την ευρεία, σύγχρονη γκάμα επαγγελματικών οχημάτων, πέτυχε την εξαιρετική αναλογία του ενός στα πέντε επαγγελματικά να είναι Ford.

Nα σημειωθεί, πως η συγκεκριμένη αγορά των ελαφρών σημείωσε άνοδο και το 2018, η Ford παρουσίασε αυξημένη επίδοση κατά 4,96% σε σχέση με εκείνη του 2017.

Το μοντέλο-ηγέτης στη γκάμα των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων της Ford ήταν για το 2018 το Ranger, το οποίο πραγματοποίησε άλμα ως προς τη δημοτικότητα του που έφτασε το 15% στην κατηγορία των Pick Up.

Το Ford Ranger, το κορυφαίο σε επιδόσεις και δυνατότητες pick-up της ελληνικής αγοράς, είναι διαθέσιμο στις εκδόσεις αμαξώματος Regular Cab (μονή καμπίνα), Rap Cab (μιάμιση καμπίνα)και Double Cab (διπλή καμπίνα), σε δικίνητες 4×2 ή τετρακίνητες 4×4 εκδοχές, με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, σε συνδυασμό με μία προηγμένη γκάμα κινητήρων ντίζελ 2,2L απόδοσης 160 ίππων και 3,2L απόδοσης 200 ίππων.