Μια δεύτερη αναστολή λειτουργίας των ομοσπονδιακών υπηρεσιών θα προκαλούσε ακόμη μεγαλύτερη ζημιά στην αμερικανική οικονομία, ιδίως αν συμβεί μόλις τρεις εβδομάδες μετά τον τερματισμό της προηγούμενης, της μεγαλύτερης σε χρονική διάρκεια που έχει σημειωθεί στην αμερικανική ιστορία, προειδοποίησε σήμερα ο οίκος αξιολόγησης Moody's.

"Αν συμβεί άλλο ένα shutdown, θα μπορούσαν να είναι χειρότερες οι επιπτώσεις για την αμερικανική οικονομία, απ' ότι ήταν σε αυτό που μόλις έληξε", σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο οίκος.

Οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες ανέστειλαν τη λειτουργία τους τον Δεκέμβριο, όταν ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε να υπογράψει τον προϋπολογισμό γιατί δεν περιλάμβανε τα 5,7 δισεκατομμύρια που ζητούσε ο ίδιος προκειμένου να οικοδομήσει το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό. Την περασμένη Παρασκευή, ο Τραμπ συμφώνησε τελικά να συνεχιστεί η χρηματοδότηση της κυβέρνησης για τρεις εβδομάδες, με σκοπό να βρεθεί στο μεσοδιάστημα μια συμφωνία για το θέμα της ασφάλειας των συνόρων. Διευκρίνισε όμως ότι δεν θα διστάσει να προχωρήσει σε δεύτερο shutdown αν το Κογκρέσο δεν παρουσιάσει μια συμφωνία την οποία θα μπορούσε να αποδεχθεί.

Η αμερικανική οικονομία αναμένεται ότι θα χάσει 3 δισεκατομμύρια δολάρια εξαιτίας του shutdown.

Την Δευτέρα, ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings προειδοποίησε επίσης ότι μια δεύτερη αναστολή λειτουργίας των υπηρεσιών θα ενέτεινε τους κινδύνους για την οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ και τα εταιρικά καθαρά κέρδη κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από