Στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου και όπως είναι αναπόφευκτο με μπόλικα σενάρια. Πολλώ δε μάλλον γύρω από το ποιοτικό ρόστερ του Ολυμπιακού. Μόνο σήμερα; Γαλλικά δημοσιεύματα για την Μαρσέιγ και τον Κούτρη, αγγλικά για τον Ομάρ και την Σαουθάμπτον. Και βέβαια πάντα χώρος για όλους τους άλλους που αποδεδειγμένα παρακολουθούνται απο πολλές ομάδες του εξωτερικού. Και τον Σισέ, και τον Καμαρά κλπ.

Ενώ λοιπόν πάμε για το τελευταίο 48ώρο της σχετικής διαδικασίας και λέγονται πολλά; Ο Ολυμπιακός αποφάσισε να πάρει θέση. Και ουσιαστικά να ξεκαθαρίσει πως δεν υπάρχει περίπτωση αποχώρησης κάποιου ποδοσφαιριστή απο το ρόστερ. «Έχουμε προσφορές, αλλά για να τελειώνουμε. Δεν πωλείται κανείς. Ούτε θα πάρουμε κανέναν. Η ομάδα είναι υπερπλήρης και μένει ως έχει» ήταν το σχόλιο των Ερυθρόλευκων που όπως φαίνεται θέλουν με τον τρόπο τους πέρα απο το να λύσουν… απορίες να ρίξουν και τους τόνους γύρω απο την ομάδα. Υπάρχει ματς πρωταθλήματος αύριο. Και ο Πέδρο Μαρτίνς το απόγευμα στη συνέντευξη που παραχώρησε στη Nova είπε κάποια στιγμή πως : «Η αγορά για εμένα έχει κλείσει καιρό τώρα, έστω κι αν είναι ακόμα ανοιχτή». Για να συμπληρώσει με νόημα ότι «αυτή η κινητικότητα και τα όσα γράφονται συνεχώς δεν βοηθάνε την ομάδα».

Έκανε πέντε μεταγραφές ο Ολυμπιακός τον Γενάρη. Ενίσχυσε πολύ τα άκρα της επίθεσης (Ζιλ, Μασούρας), πρόσθεσε έναν ακόμη σέντερ φορ (Σολδάνο), βρήκε τον δεύτερο τερματοφύλακα που έψαχνε μετά την αρνητική τροπή που πήρε η υπόθεση Γιαννιώτη (Λοντίγκιν), ενώ έφερε πίσω και έναν «αρχηγό» όπως ο Αβραάμ που θα δώσει ακόμη περισσότερη συνοχή στα αποδυτήρια. Δεν έχει πραγματικά ανάγκη να προσθέσει άλλους παίκτες στο ρόστερ. Ίσα-ίσα που θα πρέπει να βρει λύση στο θέμα των τριών αλλαγών που έχει στη διάθεση του για το Europa, διότι απο τη νέα λίστα θα μείνουν εκτός δύο μεταγραφές. Απολύτως κατανοητό λοιπόν ότι δεν ψάχνει κάτι άλλο να ενισχυθεί.

Για τις αποχωρήσεις όμως; Το να βρει μια ομάδα ο Ναουέλ να πάει να παίξει, προφανώς δεν σημαίνει κάτι απο τη στιγμή που ο Αργεντινός είναι πια έξω απο τον κύκλο του rotation. Για τους παίκτες της πρώτης γραμμής είναι το θέμα. Για αυτούς υπάρχουν προτάσεις. Για ποδοσφαιριστές σαν τον Ομάρ και τον Κούτρη. Σε αυτό λέει «όχι» ο Ολυμπιακός τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Είναι τόσο καλή η ομάδα, τόσο μεγάλη η προσδοκία σε τρεις διαφορετικές διοργανώσεις και τόσες πολλές οι μάχες μπροστά που οι Πειραιώτες δεν θέλουν να θέσουν σε κίνδυνο το δημιούργημα τους.

Πρόκειται για μια ομάδα που παραδοσιακά σέβεται την φιλοδοξία των ποδοσφαιριστών της. Που έχει κάνει πολλές και μεγάλες πωλήσεις. Που έχει στείλει αρκετούς στο υψηλότερο επίπεδο. Το συγκεκριμένο χρονικό σημείο όμως είναι ιδιαίτερο. Και η επιλογή ξεκάθαρη.