Στόχος της κυβέρνησης είναι η επέκταση της αύξησης κατώτατου μισθού και των επιδομάτων σε όλους τους εργαζόμενους, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης.

Όπως είπε ο κ. Χαρίτσης, η αύξηση του κατώτατου «πιάνει τους εργαζόμενους που απασχολούνται με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου, στόχος είναι το επόμενο διάστημα να επεκτείνουμε αυτές τις αυξήσεις σε όλους (...) σίγουρα μιλάμε για πολλές χιλιάδες εργαζόμενους που θα πρέπει να τύχουν, και με τη συγκεκριμένη ρύθμιση θα τύχουν, βελτίωσης του μισθού τους».

«Για εμάς», σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», «η δίκαιη ανάπτυξη δεν μπορεί παρά να έχει στον πυρήνα της τις δυνάμεις της εργασίας. Και με αυτή την έννοια, η προσπάθεια που γίνεται και για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και για τους εργαζόμενους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα είναι ακριβώς η στήριξη της εργασίας, η στήριξη του μισθού».

Υπογράμμισε ότι «οι πολιτικές που εφαρμόζει αυτή η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα, με τους βαθμούς ελευθερίας που κατακτήσαμε μετά την έξοδο από τα μνημόνια, δείχνουν ότι υπάρχει μία διαφορετική πολιτική, που μπορεί να είναι και είναι υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας (…) Είναι πολύ σημαντικό πολιτικά να φανεί, τόσο στην ελληνική κοινωνία όσο και στις ευρωπαϊκές κοινωνίες», τόνισε ο κ. Χαρίτσης και συμπλήρωσε ότι «αντίστοιχες αυξήσεις έγιναν σε Πορτογαλία και Ισπανία, που έχουν και αυτές προοδευτικές κυβερνήσεις».

Ο κ. Χαρίτσης χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι «οι παραγωγικοί φορείς, και δη των μικρομεσαίων, αντιμετωπίζουν επί της αρχής θετικά την αύξηση του κατώτατου μισθού» και επισήμανε ότι «είναι πάρα πολύ κρίσιμο μετά την έξοδο από την κρίση και από τα μνημόνια να ξαναχτίσουμε τη συμμαχία και με τα στρώματα των μικρομεσαίων, σε μία εντελώς διαφορετική βάση».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από