Διαδηλωτές για τη Μακεδονία αποδοκίμασαν έντονα την υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου καθώς και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλο, κατά την άφιξη τους στο Μέγαρο Μουσικής για την εκδήλωση για την Εθνική Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος.

Οι διαμαρτυρόμενοι, νωρίτερα αποδοκίμασαν και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, που επισκέφτηκε την πόλη για να παραστεί επίσης στην εκδήλωση.

Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα τόσο κατά πολιτικών όσο και κατά του προέδρου της Δημοκρατίας, όπως «Προκόπη προδότη», και προσπάθησαν να σπάσουν τον φραγμό των ΜΑΤ κάτω από το Μέγαρο Μουσικής, στη συμβολή των οδών Κάλλας και 25ης Μαρτίου, ενώ οι αστυνομικοί απάντησαν με χημικά.

Στόχος τους να φτάσουν στον Προκόπη Παυλόπουλο, πριν μιλήσει στην εκδήλωση για την Ημέρα μνήμης των Εβραίων θυμάτων του Ολοκαυτώματος. Να διαμαρτυρηθούν και να του ζητήσουν να μην υπογράψει τη Συμφωνία των Πρεσπών που υπερψηφίστηκε στη βουλή.

Η ομάδα των διαδηλωτών απωθήθηκε από τη Αστυνομία με χρήση χημικών. Ο κόσμος όμως παρέμεινε στο σημείο και συνέχιζε να φωνάζει συνθήματα κατά του προέδρου της Δημοκρατίας.

Οι διαδηλωτές τοποθέτησαν κάδους και ξύλα, ώστε να μην περνούν από το δρόμο Ι.Χ. αυτοκίνητα προς το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

“Η Μακεδονία είναι μία και ελληνική”: Αυτό ήταν το κεντρικό σύνθημα των διαδηλωτών έξω από το Μέγαρο Μουσικής. Η κινητοποίησή τους, οργανώθηκε μόλις έγινε γνωστή η άφιξη του Προκόπη Παυλόπουλου.

Από τις ύβρεις δεν γλίτωσαν ούτε οι άντρες των ΜΑΤ. Οι τελευταίοι προσπαθούσαν την ώρα των επεισοδίων να δώσουν τέλος με τις ασπίδες τους, αλλά όταν τα πράγματα άρχισαν να ξεφεύγουν, έκαναν χρήση χημικών και άρχισαν τα χτυπήματα…