Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν  το απόγευμα της Κυριακής πολίτες στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου στο Μέγαρο Μουσικής, σε εκδήλωση αφιερωμένη στην Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος.

Οι συγκεντρωμένοι, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, ήρθαν αντιμέτωποι με τον αστυνομικό φραγμό λίγα μέτρα πιο κάτω από το Μέγαρο, στη συμβολή των οδών Κάλλας και 25ης Μαρτίου.

Ειδικότερα, κάποια άτομα προσπάθησαν να κινηθούν προς το Μέγαρο Μουσικής με αποτέλεσμα να υπάρξει μικρή συμπλοκή με τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Η ένταση, ωστόσο, εκτονώθηκε με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

Πάντως, οι συγκεντρωμένοι παραμένουν στο σημείο, φωνάζοντας συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και κατά των πολιτικών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα επεισόδια ξεκίνησαν, όταν κάποιοι άρχισαν να φωνάζουν πως έρχεται η αυτοκινητοπομπή του Προκόπη Παυλόπουλου. Τότε υπήρξε κινητικότητα και κάποιοι επιχείρησαν να περάσουν από το σημείο που βρίσκονταν τα ΜΑΤ.

Οι συγκεντρωμένοι ζητούν από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να μην υπογράψει την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.