«Μακεδονία» και όχι «Βόρεια Μακεδονία», επιμένει να αποκαλεί τη χώρα του ο σκοπιανός πρωθυπουργός, Ζόραν Ζάεφ σε νέα ανάρτηση του στο twitter με την οποία πανηγυρίζει για τα οικονομικά οφέλη που θα φέρει στη χώρα του η Συμφωνία των Πρεσπών.

Λίγες ώρες μόνο μετά την κύρωση της συμφωνίας ο Ζ. Ζάεφ αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτηση του από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός: «Η Μακεδονία είναι κομμάτι της διεθνούς δημοκρατικής κοινότητας. Οι επενδυτές γνωρίζουν ότι τώρα είμαστε μια στεθερή και ασφαλής χώρα. Δημιουργούμε μία ευκαιρία για όλους τους πολίτες. Πάμε μπροστά, ήρθε η ώρα για την οικονομία!».

https://twitter.com/Zoran_Zaev/status/1089088505320488961?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1089088505320488961&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.protothema.gr%2Fpolitics%2Farticle%2F858932%2Fzaef-i-makedonia-einai-pleon-kommati-tou-dimokratikou-kosmou%2F

Αξίζει να σημειωθεί ότι και στις πρώτες του δηλώσεις μετά την κύρωση της συμφωνίας στην Βουλή των Ελλήνων, χθες, ο Ζ. Ζάεφ δεν παρέλειψε να κάνει λόγο για έλληνες και Μακεδόνες πολίτες, που όλοι ζουν στην περιοχή αυτή, αναφέροντας: «Οι λαοί και οι χώρες μας έχουν καταφέρει μία κοινή νίκη για την ειρήνη και την πρόοδο στα στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη. Ας είναι περήφανοι όλοι οι Έλληνες, όλοι οι Μακεδόνες και όλοι οι πολίτες που ζουν σε αυτήν την περιοχή. Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ο κοινός δρόμος, που έχει ανοίξει με τις πιο φιλικές προθέσεις και αξίες που προέρχονται από την κοινή ευρωπαϊκή οικογένεια».