Φιλοξενούμενος στην εκπομπή «Opinion» του Μπλέντι Φεβζίου στον τηλεοπτικό σταθμό «Κλαν», αναφέρθηκε στον παλιό έρωτα του Εντι Ράμα με Ελληνίδα από τη διπλωματική αποστολή της Ελλάδας στα Τίρανα.

Τότε, ο Ράμα δεν ασχολούνταν με την πολιτική, τον είχε συνεπάρει η ζωγραφική. «Δεν είναι γνωστό εάν τον είχε στρατολογήσει η Ελληνίδα», είπε ο Μπερίσα, παραδεχόμενος ότι ο Ράμα ήθελε να την παντρευτεί.

«Είναι μια παθιασμένη ιστορία, πάνε από τότε 26 χρόνια. Ηταν στα 1993-94, όταν ο Εντι Ράμα ερωτεύθηκε την διπλωμάτη Κατερίνα … από το τμήμα πολιτισμού της ελληνικής πρεσβείας» ανέφερε ο Μπερίσα.

«Την εποχή εκείνη», συνέχισε, «τα μέσα ενημέρωσης είχανε γράψει αρκετά για τον νεαρό ζωγράφο και τη σχέση του. Είναι γνωστό θέμα εκείνης της εποχής».

Υποψία κατασκοπείας και μυστικές υπηρεσίες

Ο Μπερίσα πρόσθεσε ότι οι (μυστικές) υπηρεσίες της εποχής έβλεπαν την ελληνίδα διπλωμάτη και το… θήραμά της με υποψία… κατασκοπείας, «και τα λέω αυτά γιατί τα δεδομένα έχουν πλέον αποχαρακτηρισθεί».

Ο Λόρεντς Βανγέλ, που βρισκόταν στο στούντιο, επιβεβαίωσε τον Μπερίσα, λέγοντας ότι «είναι αλήθεια πως ελληνίδα διπλωμάτης συζητιόταν εκείνη την εποχή στα δημοσιογραφικά γραφεία».

Ο Μπερίσα τόνισε ότι η υπηρεσία πληροφοριών παρακολουθούσε όλες τις δραστηριότητες των διπλωματών και όσοι μιλούσαν ή έκαναν παρέα μαζί τους, θεωρούνταν ύποπτοι κατασκοπείας.

Και κατέληξε πως όταν, λίγο αργότερα, η ελληνίδα διπλωμάτης μετατέθηκε στο Παρίσι, ο ζωγράφος τότε Εντι Ράμα την ακολούθησε στη γαλλική πρωτεύουσα…

Πηγή: echedoros-a.gr