Η βρετανική οικονομία θα υποστεί σοβαρή ζημιά εάν αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς μια συμφωνία για το Brexit, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ.

«Θα υπάρξουν πολύ σημαντική αναταραχή βραχυπρόθεσμα και πολύ σημαντικό πλήγμα στην οικονομία μας μεσο- μακροπρόθεσμα», δήλωσε ο Χάμοντ στο ραδιόφωνο του BBC. «Άρα η δουλειά μας είναι να προσφέρουμε στον βρετανικό λαό αυτό που πιστεύουν ότι ήταν η υπόσχεση σε εκείνο δημοψήφισμα. Να διασφαλίσουμε ότι σεβόμαστε την απόφαση του δημοψηφίσματος, αλλά αυτό να γίνει με έναν τρόπο που τους προσφέρει τη μελλοντική ευημερία που τους υποσχέθηκαν».

Ο Χάμοντ αρνήθηκε να δηλώσει εάν θα παραιτηθεί στην περίπτωση που η Βρετανία αποχωρήσει από την ΕΕ χωρίς συμφωνία προκειμένου να διευκολύνει τη μετάβαση στο νέο καθεστώς.

Ερωτηθείς για το εάν θα αποχωρήσει από τη θέση του σε αυτό το σενάριο, ο Χάμοντ δήλωσε: «Δεν πρόκειται να κάνω εικασίες διότι πολλά εξαρτώνται από τις συνθήκες, από το τι θα συμβεί».

«Η ευθύνη που έχω είναι να διαχειριστώ την οικονομία σε αυτό που είναι προς το καλύτερο συμφέρον του βρετανικού λαού. Τώρα πράγματι δεν πιστεύω η επιλογή να αποχωρήσω χωρίς μια συμφωνία θα ήταν κάτι υπεύθυνο».