Η Volkswagen   κατάφερε την περασμένη χρονιά, το   2018, να καταγράψει ένα σημαντικό νούμερο σε πωλήσεις καινούργιων οχημάτων στην χώρα μας. Συγκεκριμένα, κατάφερε να ταξινομήσει 9.023  καινούργια επιβατικά αυτοκίνητα, την στιγμή που το 2017, οι ταξινομήσεις ήταν 6,870 μοντέλα.

Σύμφωνα με τη γερμανική φίρμα, η αύξηση που σημειώθηκε πέρσι, άγγιξε το 32,1% σε σχέση με το 2017, και είναι η μεγαλύτερη   που σημείωσε η Volkswagen σε όλη την Ευρώπη.

Εξίσου εντυπωσιακό, το γεγονός ότι το ποσοστό αυτό είναι σχεδόν διπλάσιο από την άνοδο που σημείωσε συνολικά η αγορά αυτοκινήτου τη χρονιά που πέρασε.  Σύμφωνα   με   τα   στοιχεία   του Συνδέσμου   Εισαγωγέων   Αντιπροσώπων   Αυτοκινήτων   (ΣΕΑΑ)   η   αγορά   το   2018   έκλεισε   στα

103.431 νέα αυτοκίνητα, αυξημένη κατά 17,4% σε σχέση  με το  2017, όταν και ταξινομήθηκαν 88.661 νέα αυτοκίνητα.

Οι 9.023 ταξινομήσεις χάρισαν στη Volkswagen  μερίδιο αγοράς 8,7%, αυξημένο κατά μία σχεδόν μονάδα σε σχέση με αυτό της χρονιάς που προηγήθηκε (7,8%).

Σχολιάζοντας   τα   εντυπωσιακά   αποτελέσματα   της   μάρκας   το   2018,   ο  κ.   Θανάσης   Κονιστής, Διευθυντής Πωλήσεων &  Marketing  της  Kosmocar-Volkswagen, δήλωσε σχετικά:

«Το 2018 ήταν μία πολύ επιτυχημένη χρονιά για τη Volkswagen. Κορυφώθηκε το λανσάρισμα των νέων Polo και T-Roc, παρουσιάσαμε το ολοκαίνουργιο Touareg, το κορυφαίο premium SUV της μάρκας ενώ είχαμε   εξαιρετικές   προτάσεις   σε   όλες   τις   κατηγορίες   της   αγοράς,   σε   πολύ   καλές   τιμές   και   με  κορυφαία επίπεδα εξοπλισμού. Οι Έλληνες καταναλωτές έδειξαν την προτίμησή τους στα μοντέλα της Volkswagen, κάτι που μας γεμίζει με υπερηφάνεια αλλά βάζει ακόμα πιο ψηλά τον πήχη για τη χρονιά που ξεκίνησε. Το T-Cross ένα νέο compact SUV που θα παρουσιάσουμε στην Ελλάδα το επόμενο τρίμηνο αλλά και πολλές νέες εκδόσεις μοντέλων που αναμένουμε, μας κάνουν πολύ αισιόδοξους για τη νέα χρονιά».