Θα είναι ο πρώτος ημιτελικός του σε Grand Slam και εκεί θα περιμένει τον νικητή της αναμέτρησης ανάμεσα σε Ράφαελ Ναδάλ και Φράνσις Τιαφό.

Ο έλληνας πρωταθλητής ήταν εκπληκτικός σε ένα ακόμα παιχνίδι διάρκειας 3 ωρών και 14 λεπτών στη Μελβούρνη, που έγινε σε 24 βαθμούς θερμοκρασία, απέναντι σε αντίπαλο, που επίσης έπαιζε στον πρώτο του προημιτελικό σε Major αλλά στα 30 του χρόνια, φτάνοντας από εννέα νίκες στη σειρά και έχοντας επικρατήσει μέσα στο 2019 των Τζόκοβιτς, Βαβρίνκα και Τσίλιτς, ενώ έχει κατακτήσει και το τουρνουά της Ντόχα.

Για μία ακόμα φορά ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε την συμπαράσταση των Ελλήνων ομογενών της Μελβούρνης, που πανηγύρισαν τον ιστορικό θρίαμβο του 20χρονου πρωταθλητής μας.

Ο Ελληνας αθλητής έδειξε τεράστια κλάση, αυτοπεποίθηση και χαρακτήρα και έκανε εξαιρετική διαχείριση στα σημεία που το ματς πήγαινε να… στραβώσει. Κάνοντας θραύση στους άσους (22-6 υπέρ) του και βγαίνοντας νικητής στα περισσότερα από τα εκπληκτικά ράλι που έτρεξαν οι δύο τενίστες κυριάρχησε στο κορτ και αποθεώθηκε από τους θεατές, η πλειοψηφιά των οποίων ήταν με το μέρος του.

Υπόκλιση από ολόκληρο τον κόσμο του τένις καθώς στο τέλος του ματς το γήπεδο σηκώθηκε όρθιο και τον χειροκρότησε με εκείνον να πέφτει εξουθενωμένος στο έδαφος μετά από ματς 3,5 ωρών περίπου.

Στο πρώτο σετ ο Στεφ μπήκε μουδιασμένος και αγχωμένος, όμως δεν άργησε να κάνει την αντεπίθεσή του. Επαιξε επιθετικά στο σερβίς του Αγούτ και έτσι κατάφερε να επιστρέψει εμφατικά από ένα μπρέικ. Στη συνέχεια με καθαρό μυαλό και σωστή στρατηγική έφτασε στην κατάκτηση του πρώτου σετ (7-5).

Στο δεύτερο σετ όμως δεν ήταν τόσο συγκεντρωμένος. Τα περισσότερα αβίαστα λάθη από τον Τσιτσιπά καθώς επίσης και τα ανεβασμένα ποσοστά κερδισμένων πόντων πίσω από το δεύτερο σερβίς, έδωσαν στον Ισπανό τη νίκη και έτσι έγινε το 1-1 (4-6).

Οπως εξελισσόταν το ματς, το τρίτο σετ φάνταζε και το πιο καθοριστικό στην ψυχολογία των δύο αθλητών. Ειδικά του πολύ νεαρότερου Ελληνα τενίστα. Ο 20χρονος πρωταθλητής μας παρουσιάστηκε και πάλι χωρίς συγκέντρωση με τον Αγουτ να προσπερνάει στα γκέιμ με 2-4 (), εκμεταλλευόμενος τα αβίαστα λάθη του αντιπάλου του.

Μάλιστα ο Στεφ δέχθηκε μπρέικ στο 5ο γκέιμ για να βρεθεί να… κυνηγάει. Από εκείνο το σημείο όμως έδειξε χαρακτήρα, έβγαλε προσωπικότητα, πήρε τα ηνία του ματς και δεν ξανακοίταξε πίσω. Ετσι απάντησε με τέσσερα γκέιμ στη σειρά για να θριαμβεύσει με 6-4 για το 2-1 στα σέτ!