Χωρίς καμία αμφιβολία, ο Αλέξης Τσίπρας αποδείχτηκε χτες ως ο καλύτερος μαθητής του λατινοαμερικάνου δικτάτορα Μαδούρο, βυθίζοντας την κατάμεστη πλατεία Συντάγματος από διαδηλωτές όλου του κόσμου, στα καπνογόνα και χημικά τοξικά αέρια.

Και τι πέτυχε μ’ αυτό; Ασφαλώς άλλον ένα πανηγυρικό αυτοδιασυρμό του, αλλά και ευτελισμό και διασυρμό της «πρώτη φορά Κυβέρνησης της Αριστεράς»…

Διασύροντας όμως τον εαυτό του, μετά την αήθη επιστράτευση των πιστών, στο σκοπίμως ατιμώρητο από την κυβέρνηση παρακράτους, 15 μπαχαλάκηδων, προβοκατόρων για την … «πρόκληση» της αστυνομίας, τελικά ο Αλέξης Τσίπρας οδηγεί σε διασυρμό και όλο το επιτελείο του ΝΑΤΟ μαζί και τον Πιερ Μοσκοβισί και άλλα ευτράπελα όντα της ΕΕ, που παραχάϊδεψαν τον Αλ. Τσίπρα, για να οδηγήσει την Ελλάδα στο χτεσινό κυβερνητικό κατάντημα, αλλά και σε διασυρμό της ίδιας της «Συμμαχίας».

Με άλλα λόγια, όλοι όσοι ανασκουμπώθηκαν για να μετατρέψουν, με τη στήριξη της μειοδοτικής κυβέρνησης Τσίπρα, τα Σκόπια, στο χειρότερο νέο Κόσοβο των Βαλκανίων (Άνγκελα Μέρκελ, Πιερ Μοσκοβισί, Γενς Στόλντεμπεργκ κ.α.), όλοι αυτοί οι απρόσκλητοι καλοθελητές, μετά την ασφυκτική χτεσινή λαοπλημμύρα του Συντάγματος, πήραν το πρώτο μήνυμα, ότι ο ελληνικός λαός δεν αστειεύεται, ακόμη και όταν απειλείται από τους πραιτωριανούς του επίδοξου κοινοβουλευτικού δικτάτορος Αλέξη Τσίπρα.

Η Ιστορία ήδη κατέγραψε τη χτεσινή προβοκάτσια, με τους «ημέτερους» μασκοφόρους του «ημέτερου» άβατου των Εξαρχείων να προκαλούν την αστυνομία, να ρίχνει χημικά τοξικά αέρια στους ειρηνικούς διαδηλωτές.

Όλο λοιπόν αυτό, το κακόγουστο και εγκληματικό εις βάρος δημοκρατικών πατριωτών χτεσινό σκηνοθετημένο χρονικό, υποχρεώνει εκ των πραγμάτων την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ν’ ασκήσει ποινική δίωξη για αδικήματα, κατά της κοινωνικής ειρήνης σε βαθμό κακουργήματος, για τους ποινικά υπεύθυνους προϊσταμένους των σωμάτων ασφαλείας, δηλαδή εναντίον του θηλυκού πολιτικού υπουργικού διδύμου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Μια  ακόμη σπίθα έλειψε χτες για να μετατρέψει σε πλατεία Τιεν αν Μεν το Σύνταγμα…

Και κλείνει το σημερινό σημείωμά μου, με το ερώτημα: Θα τολμήσει αυτή η κυβέρνηση να ζητήσει μια συγνώμη από τις εκατοντάδες χιλιάδες χτεσινούς διαδηλωτές; Υπάρχει ή όχι έστω και το ελάχιστο υπόλοιπα τσίπας στα αρμόδια μέλη του υπουργικού συμβουλίου, για να ζητήσουν συγνώμη από κορυφαίες προσωπικότητες του πολιτικού, επιστημονικού, καλλιτεχνικού, εκκλησιαστικού κόσμου, αλλά και τους εκατοντάδες ταξιδιώτες των απανταχού της γης ομογενών μας, που μετείχαν ή μίλησαν στη χτεσινή λαοθάλασσα;

Ατμόσφαιρα Δεκεμβριανών 1944;

Χωρίς υπερβολές, η χθεσινή λαοθάλασσα παραπέμπει τους ιστοριομνήμονες στην 3η Δεκεμβρίου 1944. Τότε άναψε το πράσινο φως, σε ξαφνική επίσκεψή του στην Αθήνα, για τις αιματηρές συγκρούσεις, ο  Ουίνστον Τσόρτσιλ. Λέτε, τον φετινό Ιανουάριο τη θέση του Τσόρτσιλ να φιλοδοξούν να λάβουν οι προ ημερών ξαφνικοί επισκέπτες μας Άνγκελα Μέρκελ και Πιερ Μοσκοβισί;