Μπροστά στην κατακραυγή που προκάλεσε η χρήση χημικών κατά του συγκεντρωμένου πλήθους από την Αστυνομία, στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία, το Μέγαρο Μαξίμου δεν βρήκε λέξη να πει για να καταδικάσει αυτήν την αποτρόπαια πράξη. Παρά εξέδωσε ανακοίνωση για να δικαιολογήσει τον βομαρδισμό με χημικά ρίχοντας την ευθύνη στους χρυσαυγίτες που επιχείρησαν να εισβάλλουν στη Βουλή.

Ιδσού η ανακοίνωση:

«Δυστυχώς, για άλλη μία φορά, τον τόνο στο συλλαλητήριο έδωσαν ακραία στοιχεία και μέλη της Χρυσής Αυγής που στη προσπάθειά τους να εισβάλουν στη Βουλή με κουκούλες, πέτρες, ξύλα και ρόπαλα, επιτέθηκαν κατά αστυνομικών, στέλνοντας δεκάδες τραυματίες σε νοσοκομεία. Στη δημοκρατία μας η ελεύθερη έκφραση των πολιτών αποτελεί αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα. Ακόμη και αυτών που επιθυμούν να την καταλύσουν, γιατί όπως λένε, πιστεύουν ότι «η δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία».

Την ίδια στιγμή, όμως, αποτελεί καθήκον και υποχρέωση, όσων πιστεύουμε και υπηρετούμε τη δημοκρατία, να μην τους το επιτρέψουμε. Να τους απομονώσουμε και να τους καταδικάσουμε απερίφραστα».