Η Εσπανιόλ προκρίθηκε στα προημιτελικά του Copa del Rey εις βάρος της Βιγιαρεάλ, την οποία νίκησε με 3-1 στη Βαρκελώνη, κι ενώ ο πρώτος αγώνας, στο «Μαδριγάλ», είχε ολοκληρωθεί ισόπαλος 2-2. Ο Πάμπλο Πιάτι στο 34’ άνοιξε το σκορ από τα 11 βήματα και ο Μπόρχα Ιγκλέσιας διπλασίασε με τον ίδιο τρόπο, τρία λεπτά αργότερα (37’). Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν με τον Σάμουελ Τσουκβέζε στο 42΄, αλλά ο Ιγκλέσιας με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο 74΄, «σφράγισε» την πρόκριση για τους Καταλανούς.

Στις οκτώ καλύτερες ομάδες του φετινού Κυπέλλου Ισπανίας βρίσκεται και η Μπέτις, που απέσπασε ισοπαλία 2-2 στο Ανοέτα απέναντι στη Ρεάλ Σοσιεδάδ. Η ομάδα της Ανδαλουσίας προκρίθηκε χάρη στα εκτός έδρας γκολ, αφού ο πρώτος αγώνας, στο Μπενίτο Βιγιαμαρίν είχε ολοκληρωθεί με λευκή ισοπαλία. Οι βερδιμπλάνκος άνοιξαν το σκορ με τον Σέρχιο Κανάλες στο 37΄, αλλά οι Βάσκοι ανέτρεψαν την κατάσταση με τους Ιγκόρ Θουμπέλδια στο 40’ και Μίκελ Μερίνο στο 62’. Η Μπέτις, όμως, αποδείχθηκε «εφτάψυχη» και με τον Λορέν Μορόν να «γράφει» το 2-2 στο 70΄ προκρίθηκε στην επόμενη φάση. Στο 90+1’ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Λο Σέλσο για τους Ανδαλουσιανούς.

Τέλος, η Μπαρτσελόνα όπως ήταν αναμενόμενο, ανέτρεψε το εις βάρος της 2-1 στην έδρα της Λεβάντε και με τη νίκη της στο Καμπ Νου (3-0) πήρε και αυτή την πρόκριση στα προημιτελικά. Για να γίνει αυτό οι Καταλανοί που αντιμετώπισαν σοβαρά την αναμέτρηση, χρειάστηκαν μπόλικη τύχη και τον Ουσμάν Ντεμπελέ. Ο Γάλλος πέτυχε δύο γκολ αστραπή (30’ και 31’) στα οποία όμως στάθηκε πολύ τυχερός αφού η μπάλα μετά από… μπιλιάρδο κατέληξε στα δίχτυα του Αϊτόρ Φερνάντες Αμπαρισκέτα. Το κερασάκι στην τούρτα και το τελικό 3-0 έγραψε ο Μέσι στο 54’ ο οποίος μάλιστα αγωνίστηκε βασικός σε ολόκληρο το ματς, σε αντίθεση με τους Κουτίνιο, Ντεμπελέ και Σουάρες που μοιράστηκαν χρόνο συμμετοχής.

Η πρόκριση της Μπάρτσα στο χορτάρι, μπορεί να χαθεί όμως στα χαρτιά. Η Λεβάντε κατέθεσε ένσταση όπως δικαιούνταν βάσει νομοθεσίας, σχετικά με την αντικανονική χρησιμοποίηση του Χουάν Μπανταρίθ από τον Ερνέστο Βαλβέρδε στον πρώτο αγώνα, μιας και ο νεαρός κουβαλούσε τιμωρία από αγώνα της Β΄ομάδας. Την Παρασκευή (18/1) θα εκδικαστεί η ένσταση των Βαλενθιάνων και αν δεν αλλάξει κάτι  από την απόφαση του αρμόδιου οργάνου τότε η Μπαρτσελόνα θα μπει κανονικά στην κληρωτίδα για τη φάση των 8 του Copa Del Rey.