Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Μάνφρεντ Βέμπερ δήλωσε την Τετάρτη ότι δεν βλέπει καμία δυνατότητα για επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας αποχώρησης του Brexit αφού το βρετανικό κοινοβούλιο την απέρριψε χθες απερίφραστα.

Μισέλ Μπαρνιέ: Καραδοκεί ο κίνδυνος ενός Brexit χωρίς συμφωνία

H ΕΕ είναι έτοιμη να συζητήσει μια διαφορετική συμφωνία εξόδου της Βρετανίας από το μπλοκ αν το Λονδίνο αλλάξει τις υπάρχουσες «κόκκινες γραμμές», αλλά θα πρέπει να παραμείνει μια ασφαλιστική δικλείδα για την αποφυγή των σκληρών συνόρων μεταξύ Βόρειας Ιρλανδίας και Δημοκρατίας της Ιρλανδίας, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ Μισέλ Μπαρνιέ.

Ο Μπαρνιέ είπε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι ο  είναι πλέον μεγαλύτερος από ποτέ μετά την χθεσινή καταψήφιση από το βρετανικό κοινοβούλιο της συμφωνίας αποχώρησης στην οποία κατέληξε η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι με την ΕΕ.

«Η απόφασή μας παραμένει να αποφύγουμε ένα τέτοιο σενάριο αλλά είναι χρέος μας να βλέπουμε τα πράγματα ως έχουν. Αυτός είναι ο λόγος που από την δική μας πλευρά θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας για να είμαστε προετοιμασμένοι για ένα τέτοιο ενδεχόμενο».

DUP: Μπορεί να αποφευχθεί η παράταση για το Brexit

To βορειοϊρλανδικό Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP), το οποίο στηρίζει την κυβέρνηση μειοψηφίας της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, δεν θεωρεί πως είναι απαραίτητη μια παράταση της περιόδου που προβλέπεται για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, δήλωσε ο βουλευτής του κόμματος αυτού Νάιτζελ Ντοντς.

«Πιστεύω ότι μπορεί να αποφευχθεί (μια παράταση του Άρθρου 50), καθώς αυτό δεν είναι κατά τη γνώμη μου απαραίτητο, επειδή η ΕΕ μπορεί να ενεργήσει όταν θέλει (…) Πιστεύω ότι μπορεί να γίνει και θυμηθείτε, όσον αφορά το backstop, ότι οι άνθρωποι θέλουν να δουν ότι δεν έχουμε παγιδευτεί σε αυτό», δήλωσε ο Ντοντς στο BBC.

Φέρχοφσταντ: Να συνεργαστούν τα βρετανικά κόμματα

Τα βρετανικά κόμματα θα πρέπει να παραβλέψουν τα δικά τους συμφέροντα και να συνεργαστούν σε μία λύση για το Brexit την οποία θα στηρίζουν όλοι, δήλωσε σήμερα ο διαπραγματευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Brexit Γκι Φέρχοφσταντ, προσθέτοντας ότι η ΕΕ θα είναι τότε έτοιμη να συζητήσει με το Λονδίνο μια νέα συμφωνία.

Ο Φέρχοφσταντ δήλωσε στο Ευρωκοινοβούλιο, μία ημέρα αφού το βρετανικό κοινοβούλιο απέρριψε απερίφραστα τη συμφωνία αποχώρησης από την ΕΕ, πως προκειμένου να επιτευχθεί αυτό η Βρετανία θα πρέπει να αλλάξει τις «κόκκινες γραμμές» που καθόρισε στις διαπραγματεύσεις.

Φαράτζ: Η Βρετανία οδεύει προς ένα νέο δημοψήφισμα

Η Βρετανία οδεύει προς μια καθυστέρηση στην προγραμματισμένη για την 29η Μαρτίου αποχώρησή της από την ΕΕ και πιθανώς θα διεξαγάγει ένα νέο δημοψήφισμα όσον αφορά την παραμονή της ή όχι στην ΕΕ, δήλωσε ο πρώην ηγέτης του Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) Νάιτζελ Φάρατζ στο Sky News.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι υπέστη χθες μια συντριπτική ήττα στο βρετανικό κοινοβούλιο το οποίο καταψήφισε τη συμφωνία της με τις Βρυξέλλες για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.

«Πιστεύω και φοβάμαι ότι κατευθυνόμαστε προς μια καθυστέρηση και πιθανώς, ναι, μια δεύτερη ψηφοφορία», δήλωσε ο ίδιος, ο οποίος είχε πιέσει για την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος του 2016 ως ηγέτης τότε του UKIP.

ΜακΝτόνελ: Συμβιβασμός με τους Εργατικούς

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι μπορεί να επιτύχει την υιοθέτηση μιας συμφωνίας για το Brexit από το βρετανικό κοινοβούλιο αν διαπραγματευτεί μια συμβιβαστική λύση με το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα, δήλωσε ο υπεύθυνος των Εργατικών για τα οικονομικά ζητήματα Τζον ΜακΝτόνελ στον ραδιοφωνικό σταθμό του BBC.

«Πιστεύω ότι θα μπορούσε να υπάρξει ένας συμβιβασμός, το πιο πιθανό στη βάση την οποία υποστηρίζει το Εργατικό Κόμμα», δήλωσε