Την επίσκεψη του έλληνα πρωθυπουργού στην Τουρκία προανήγγειλε ο εκπρόσωπος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Ιμπραχίμ Καλίν ανέφερε πως ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφτεί την Τουρκία στις αρχές Φεβρουαρίου, χωρίς ωστόσο να έχει καθοριστεί η ακριβής ημερομηνία του ταξιδιού.

Ο Καλίν ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «ο πρωθυπουργός της Ελλάδος σχεδιάζεται να επισκεφθεί τη χώρα μας στις αρχές Φεβρουαρίου. Ενόσω συνεχίζεται η διασάφηση αυτών των εξελίξεων και αυτών των προγραμμάτων, θα συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε», σύμφωνα με ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα της τουρκικής Προεδρίας.

H τελευταία συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν πραγματοποιήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη, η οποία ωστόσο δεν βοήθησε καθόλου Ελλάδα και Τουρκία να έρθουν πιο κοντά, παρά το γεγονός ότι η απελευθέρωση των δύο ελλήνων στρατιωτικών, το καλοκαίρι, είχε εξομαλύνει τις σχέσεις.

Σε μια περίοδο που η Τουρκία έχει κλιμακώσει τις προκλήσεις της στην Ανατολική Μεσόγειο, προβαίνοντας σε καθημερινή βάση σε απειλές και εμπρηστικές δηλώσεις κατά Αθήνας και Λευκωσίας, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συνάντηση των δύο ανδρών.