Τον κώδωνα του κινδύνου ενόψει του αυριανού παιχνιδιού με την Ντιζόν στο ΟΑΚΑ (16/1, 19:30), για την 11η αγωνιστική του Basketball Champions League έκρουσε ο Λούκα Μπάνκι.

Ο Ιταλός τεχνικός τόνισε ότι οι παίκτες της ΑΕΚ θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί, καθώς θα έχουν απέναντί τους μια πολύ αθλητική ομάδα, η οποία βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα και προέρχεται από μεγάλες νίκες κόντρα σε Νίμπουρκ, Φουενλαμπράδα και Στρασμπούρ.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, οι Κιτρινόμαυροι θα πρέπει να δώσουν έμφαση στην άμυνα και στον τομέα τον ριμπάουντ, προκειμένου να πάρουν την πολυπόθητη νίκη.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Αντιμετωπίζουμε τη Ντιζόν, η οποία έχει βελτιώσει πάρα πολύ την εικόνα της στους τελευταίους αγώνες. Είναι αθλητική ομάδα και παίζει πολύ καλή επιθετική άμυνα. Η θέση της στη βαθμολογία δεν συμβαδίζει με το ταλέντο της ομάδας, καθώς έχασε για πολλά ματς τον Χόλστον, ο οποίος είναι ο παίκτης – κλειδί.

Προέρχεται από δύο νίκες, με Νίμπουρκ και Φουενλαμπράδα, και από μια εντυπωσιακή εμφάνιση – νίκη, στο γαλλικό πρωτάθλημα απέναντι στη Στρασμπούρ. Βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα και με ψυχολογία στα ύψη. Θα έλθει στο ΟΑΚΑ για να παλέψει, αναζητώντας τη ρεβάνς για την ήττα του πρώτου γύρου.

Από την πλευρά μας, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί αύριο. Να δώσουμε έμφαση στην άμυνά μας και ειδικά στα ριμπάουντ. Περιμένουμε έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο και πρέπει να βγάλουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να πάρουμε τη νίκη».