Νωρίτερα από κάθε άλλη φορά εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση ο προϋπολογισμός της δημοτικής Αρχής Πειραιά. Άλλωστε, και στα μέσα του περασμένου Νοεμβρίου, σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είχε εγκριθεί κατά πλειοψηφία το «Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης 2019 του Δήμου Πειραιά και του Προϋπολογισμού εσόδων και εξόδων οικονομικού έτους 2019 του Δήμου Πειραιά».

Σε εκείνη, λοιπόν, τη συνεδρίαση, ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μώραλης είχε χαρακτηρίσει τον προϋπολογισμό του 2019 ως ρεαλιστικό αλλά και νοικοκυρεμένο, τονίζοντας πως η δημοτική αρχή έβαλε τάξη στα οικονομικά του δήμου, «γεγονός που φάνταζε αδύνατο όταν αναλάβαμε το 2014», υπογραμμίζοντας πως οι προϋπολογισμοί, που έχουν ψηφιστεί επί της παρούσας Δημοτικής Αρχής έκλειναν όλο και πιο νωρίς και μάλιστα, με τις λιγότερες δυνατές παρατηρήσεις από τους ελεγκτές.

Ιδιαίτερη αναφορά, πάντως, έκανε ο κ Μώραλης και στη μείωση, της τάξης του 10%, στα ανταποδοτικά τέλη του δήμου Πειραιά την τελευταία τριετία. Έκανε δε, εκτενή αναφορά στο γεγονός ότι για πρώτη φορά ο δήμος εξασφάλισε ανταποδοτικό έσοδο από τη λειτουργία του λιμανιού, με το ύψος του εσόδου να ξεπερνά τα δύο εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Μάλιστα, το ποσό αυτό, το οποίο αναμένεται κάθε χρόνο να αυξάνεται, βάσει του σχεδιασμού, θα αξιοποιηθεί για τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών του Πειραιά.