Το χωριό Ντισέντις, στην ανατολική Ελβετία, παραμένει σήμερα αποκλεισμένο από τον υπόλοιπο κόσμο, αφού μια χιονοστιβάδα έπληξε την περιοχή, με αποτέλεσμα να διακοπεί η σιδηροδρομική σύνδεση και να καταστούν απροσπέλαστοι οι δρόμοι.

Η πρόσβαση στην κοινότητα δεν είναι εφικτή ούτε με το τρένο ούτε οδικώς, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ρομπέρ Καζακόμπ, ο πρόεδρος του χωριού με πληθυσμό 2.200 κατοίκων, που φιλοξενεί, επίσης, αυτή τη στιγμή «αρκετούς εκατοντάδες τουρίστες». Ο ίδιος διατύπωσε την ελπίδα ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί έως αύριο.

Έπειτα από τις σφοδρές χιονοπτώσεις, που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες, τα δρομολόγια των τρένων έχουν ανασταλεί στο ανατολικό τμήμα της Ελβετίας εξαιτίας του υψηλού κινδύνου χιονοστιβάδων, επισημαίνει η εταιρεία σιδηροδρόμων της χώρας (CFF).

Τα τρένα, που εκτελούν το δρομολόγιο έως το Νταβός, όπου την επόμενη εβδομάδα θα φιλοξενηθεί το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, σταμάτησαν για άγνωστο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με τη CFF. Το εν λόγω δρομολόγιο εκτελείται με λεωφορεία.

Από το Σάββατο το βράδυ, έχουν πέσει 60-90 εκατοστά φρέσκο χιόνι σε ένα τμήμα της οροσειράς των Άλπεων, σύμφωνα με τη μετεωρολογική εταιρεία της Ελβετίας, η οποία προβλέπει επιπλέον χιόνι ύψους 30-50 εκατοστών έως αύριο.

Ο κίνδυνος να προκληθούν χιονοστιβάδες είναι πολύ υψηλός σε ορισμένες περιοχές των ελβετικών Άλπεων, προειδοποίησε σήμερα το Ινστιτούτο Έρευνας Χιονιού και Χιονοστιβάδων (SLF), που αναμένει «ασυνήθιστες» χιονοστιβάδες, ανεβάζοντας στο υψηλότερο επίπεδο (5, «πολύ υψηλό») τον κίνδυνο σε πολλές περιοχές της Ελβετίας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από