Την πρότασή του να ψηφίσει μία πρόταση μομφής που θα καταθέσει η Νέα Δημοκρατία, στην περίπτωση που δεχθεί να μην υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» σε μια συμφωνία με τα Σκόπια, επανέλαβε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καμμένος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, απηύθυνε δημόσια πρόσκληση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να απαντήσει εάν συνυπογράφει μαζί με τους ΑΝ.ΕΛ. πρόταση μομφής με την προϋπόθεση να αρνηθεί σύνθετο όνομα με τον όρο «Μακεδονία» και να μην διαπραγματευτεί τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο κ.Καμμένος εμφανίστηκε εκ νέου κάθετος για τη χρήση του όρου «Μακεδονία», σημειώνοντας  χαρακτηριστικά ότι «θα κάνω οτιδήποτε προβλέπεται συνταγματικά για να μην περάσει η συμφωνία». Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στους βουλευτές του που θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, τονίζοντας πως «οι βουλευτές που φεύγουν από μένα, αποστατούν και με προδίδουν. Και μόνος μου να μείνω τα ίδια θα λέω».

«Ο κ. Τσίπρας ήταν πάντα ειλικρινής σε μένα, αλλά είχε υποχρέωση να μην δώσει καρέκλα σε αυτούς που φεύγουν από μένα», υπογράμμισε ενώ στη συνέχεια δήλωσε πως «οι άνθρωποι που πούλησαν εμένα, θα πουλήσουν και τον κ. Τσίπρα».

«Οι άνθρωποι  που τους πήρα από το μηδέν και τους έκανα υπουργούς αύριο θα πουλήσουν και τον κ.Τσίπρα» υποστήριξε,  ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «ο κ. Κουίκ που έβγαζε πύρινους λόγους για τη Μακεδονία τώρα συμφωνεί με τον κ. Κοτζιά», ενώ δριμεία κριτική άσκησε και στην κ. Χρυσοβελώνη, για την οποία ανέφερε χαρακτηριστικά ότι απέτυχε δύο φορές να βγει βουλευτής.

Σφοδρή κριτική άσκησε επίσης στην κ. Κουντουρά και στον κ. Κόκκαλη, αλλά αντιθέτως χαρακτήρισε «έντιμη» τη στάση του κ. Παπαχριστόπουλου, ενώ απέκλεισε και το ενδεχόμενο υπουργοποίησης του κ. Ζουράρη. Ταυτόχρονα άφησε αιχμές και κατά της στάσης του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον οποίο κατηγόρησε ότι είναι διατεθειμένος να διαπραγματευτεί τον όρο «Μακεδονία» προκειμένου να επιδιώξει δική του συμφωνία «με τους Δυτικούς». «Δεν πείθει κανέναν», προσέθεσε, ενώ επιτέθηκε ονοματικά σε ανώτερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, λέγοντας πως επιχειρούσαν επί χρόνια να υπονομεύσουν την συνεργασία με τους ΑΝΕΛ όμως ο κ. Τσίπρας «τους έγραφε στα παλαιότερα των υποδημάτων του».

Κατηγόρησε την υφυπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά πως τον πρόδωσε κι ότι ο βουλευτής Βασίλης Κόκκαλης χρησιμοποίησε τους ΑΝΕΛ. Αμφότεροι διαγράφηκαν σήμερα λόγω της πρόθεσής τους να στηρίξουν την κυβέρνηση στην ψήφο εμπιστοσύνης την Τετάρτη.

Κατήγγειλε ακόμα χρηματισμούς και δωροδοκίες πολιτικών τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ΠΓΔΜ ώστε να συγκεντρωθεί στήριξη για την συμφωνία των Πρεσπών, ισχυριζόμενος πως το ίδρυμα Σόρος είναι πίσω από πολλές ενέργειες. Δεν παρουσίασε καμία απόδειξη για τις καταγγελίες του.

Σημειώνεται ότι ο απερχόμενος υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο έτσι ώστε να μην εξασφαλιστούν οι 151 βουλευτές για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. «Θα παλέψω να μην υπάρξουν οι 151 βουλευτές. Την κυβέρνηση τη γέννησα με τον Τσίπρα, δεν έχει την εμπιστοσύνη μας γιατί συνδέεται με τη συμφωνία των Πρεσπών», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος ο κ. Καμμένος αρνήθηκε τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης ότι έχει κρυφή συμφωνία με τον κ. Τσίπρα ώστε τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και οι ΑΝΕΛ να παίξουν πολιτικά παιχνίδια.