Νέα στοιχεία – σοκ έρχονται στην επιφάνεια για την υπόθεση του καθηγητή που φέρεται να ασελγούσε σε βάρος ανήλικων μαθητριών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, πρόκειται για 57χρονο εκπαιδευτικό και ιδιοκτήτη φροντιστηρίου, ο οποίος συνελήφθη από τις αρχές για παράνομη οπλοκατοχή.

Παράλληλα, οι αρχές ερευνούν τις καταγγελίες μαθητριών που φοιτούσαν στο φροντιστήριό του, οι οποίες ισχυρίζονται ότι έπεσαν θύμα ασέλγειας από τον 57χρονο.

Μάλιστα, ο ίδιος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και σήμερα αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή.

Σοκάρουν τα νέα στοιχεία

Στο μεταξύ, σοκάρουν τα νέα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα για την υπόθεση, η οποία έχει συγκλονίσει την κοινωνία των Χανίων.

Σύμφωνα με το eparxies.gr, ο καθηγητής φέρεται να έχει ασελγήσει κατ’ επανάληψη σε βάρος μαθητριών του φροντιστηρίου στο οποίο είναι ο ίδιος ιδιοκτήτης.

Η ασέλγεια αφορά ανήλικα κορίτσια ηλικίας 13 και 15 χρόνων ενώ ο φερόμενος ως δράστης – σύμφωνα με τις καταγγελίες – εκτός από ασελγείς πράξεις φέρεται να είχε και ολοκληρωμένη συνουσία κατά φύση με μαθήτριες της πρώτης τάξης του γυμνασίου.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται τις τελευταίες ημέρες του 2018 και λίγο πριν την πρωτοχρονιά όταν κάποια από τα κορίτσια άρχισαν να μιλάνε. Ακολούθησαν οι πρώτες καταγγελίες που αφορούσαν περιστατικά του 2013 όταν εκείνα ήταν 13 έως 15 ετών. Συνολικά, μέχρι τώρα, έχουν γίνει πέντε καταγγελίες για θωπεύσεις, παρά φύση και κατά φύση ασέλγεια.

Ο 57χρονος καθηγητής φέρεται να εκμεταλλευόταν την ιδιότητα του εκπαιδευτικού και να παρενοχλούσε τις κοπέλες ακόμα και μέσα στους χώρους του φροντιστηρίου του.

Ανακοίνωση της Ενωσης Φροντιστών

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε η Ενωση Φροντιστών Μέσης Εκπαίδευσης Χανίων.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Με αφορμή το ζήτημα που έχει θορυβήσει τις τελευταίες μέρες την πόλη μας, αναφορικά με εκπαιδευτικό, φερόμενο να έχει προβεί σε ποινικό αδίκημα, καλείται η ένωσή μας να δηλώσει την αποστασιοποίησή της από οιοδήποτε γεγονός.

Τούτο διότι, αφενός μεν ως φερόμενο συμβάν έχει ήδη τεθεί στα χέρια της Δικαιοσύνης η οποία είναι η μόνη αρμόδια να ερευνήσει και εν τέλει να αποδώσει δικαιοσύνη, αφετέρου σχετίζεται άμεσα με την εύθραυστη ανηλικότητα, με τον ευαίσθητο εκπαιδευτικό χώρο και εν τέλει με την ηθική διάσταση και αξιοπρέπεια της ανθρώπινης προσωπικότητας.

Καλούμαστε ως εκπαιδευτικοί και ως πολίτες και καλούμε αντίστοιχα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τους εκπροσώπους του τύπου να επιδείξουν την διακριτικότητα που χρήζει στο θέμα αυτό».

Πηγή: Cretapost