Με τροποποιήσεις ή ακόμη και προσωρινή παύση ορισμένων δρομολογίων λόγω παγετού, εκτελεί και σήμερα το συγκοινωνιακό του έργο ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ). Οι συνθήκες, κυρίως σε περιφερειακούς δήμους, καθιστούν απαγορευτική την εκτέλεση συγκεκριμένων δρομολογίων, ενώ σε πολλές περιπτώσεις παραμένει κακή η κατάσταση στις στάσεις και στα γύρω πεζοδρόμια, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια του επιβατικού κοινού. Στο πλαίσιο αυτό, ο ΟΑΣΘ είτε δεν εκτελεί ορισμένα δρομολόγια είτε έχει προχωρήσει σε τροποποιήσεις λόγω της κατάστασης του οδικού δικτύου στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα:

-Στη γραμμή «59», το τοπικό δρομολόγιο των Πεύκων εκτελείται με προβλήματα, με λεωφορείο που έχει αντιολισθητικές αλυσίδες.

-Στη γραμμή «72», το δρομολόγιο ΙΚΕΑ- Μηχανιώνα εκτελείται μέχρι και την Εκκλησία.

-Στη γραμμή «77»: Δεν εκτελούνται τα δρομολόγια της τοπικής γραμμής Κερασιάς.

-Στη γραμμή «82»: Δεν εκτελούνται δρομολόγια πρις Πετρωτό, Μεσαίο, Φιλαδέλφεια και Μονόλοφο

-Στη γραμμή «85»: Δεν εκτελούνται δρομολόγια προς Ευαγγελίστρια, Νικόπολη, Στεφάνια και Λευκοχώρι

-Στη γραμμή «86»: Το λεωφορείο δεν εξυπηρετεί το Ανδραμέρι και το Βασιλούδι

-Στη γραμμή «87»: Δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια προς Λιβάδι, Μονοπήγαδο και Άγιο Άντώνιο

-Στη γραμμή «89 Β»: Δεν εκτελούνται δρομολόγια προς Πρόχωμα, Καστανά Ακροπόταμο και Αγιονέρι.

Αποχιονισμοί

Εν τω μεταξύ αποχιονισμοί πραγματοποιούνται στην περιοχή της Χαλκιδικής, από τον Μαρμαρά, το Πόρτο Κουφό και τη Συκιά μέχρι τη Σάρτη, όπου σημειώθηκαν χιονοπτώσεις χθες το βράδυ, καθώς και στην περιοχή της Ιερισσού, της Ουρανούπολης και της Τρυπητής. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Γιάννης Γιώργος, οι θερμοκρασίες είναι ιδιαίτερα χαμηλές, κάτω από τους μείον 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Γαλάτιστα το θερμόμετρο έφτασε τους μείον 19 και στην Αρναία τους μείον 18.

«Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο θέμα στην ηλεκτροδότηση ή την υδροδότηση και πέραν των χαμηλών θερμοκρασιών δεν αναφέρθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα. Σε κάθε περίπτωση στα ορεινά η παγωνιά παραμένει, χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες τα οχήματα που κινούνται στην περιοχή του Ταξιάρχη, ενώ αλυσίδες στο υπόλοιπο εθνικό δίκτυο του νομού δεν χρειάζονται» πρόσθεσε ο κ. Γιώργος.

Από την πλευρά της, η αναπληρώτρια προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας στη Χαλκιδική, Μαγδαληνή Συρδάρη, συνιστά ιδιαίτερη προσοχή στους οδηγούς που κινούνται στο οδικό κύκλωμα της Χαλκιδικής λόγω του παγετού. «Παραμένουμε σε ετοιμότητα, καθώς το έκτακτο δελτίο πρόγνωσης έντονων καιρικών φαινομένων ισχύει ως την Τετάρτη. Τα μηχανήματα βρίσκονται στο δρόμο και ρίχνουν αλάτι, τα σχολεία στους περισσότερους δήμους δεν έχουν ανοίξει, οπότε μετακινήσεις των μαθητών δεν χρειάστηκε να γίνουν, ενώ έχει ήλιο στο μεγαλύτερο μέρος της Χαλκιδικής» τόνισε η κ. Συρδάρη.