Κλιμακώνεται η πολιτική αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης,  γύρω από τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis, με τελευταίο «θερμό επεισόδιο» αυτό μεταξύ του  Μεγάρου Μαξίμου και του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνη Γεωργιάδη, με αιχμή ανακοίνωση που εξέδωσε του γραφείο του πρωθυπουργού.

Στην ανακοίνωσή του, το Μαξίμου εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του κ. Γεωργιάδη τονίζοντας ότι «οφείλει να απαντήσει εάν γνώριζε ή συμμετείχε στον σχεδιασμό της απόπειρας διαφυγής του κ. Μανιαδάκη».

«Τις τελευταίες μέρες ο κ. Γεωργιάδης σε σειρά συνεντεύξεων αυτοαποκαλύπτεται και με τις δηλώσεις του γεννά κρίσιμα ερωτήματα στα οποία δυστυχώς για τον ίδιο θα κληθεί να δώσει απαντήσεις», αναφέρει σε σχόλιο του το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού και συνεχίζει:

«Στις 2 Ιανουαρίου ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ δήλωσε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο Παραπολιτικά: ‘’Έχω μιλήσει πάρα πολλές φορές με τον κύριο Μανιαδάκη και πριν την έρευνα και μετά την έρευνα. Ο κ. Μανιαδάκης είναι ένας άνθρωπος με τον οποίο μιλάω’’.

»Λίγο αργότερα, βγήκε στην τηλεόραση του Blue Sky όπου δήλωσε : «Βεβαίως και ξέραμε τα ονόματα των προστατευόμενων μαρτύρων. Όλους τους ξέρουμε»».

Απαντώντας ο αντιπρόεδρος της ΝΔ αναφέρει ότι «Είναι κουραστικό το Μαξίμου να αναπαράγει κάθε ανοησία του Κώστα Βαξεβάνη» προσθέτοντας ότι δεν έχει να κρύψει απολύτως τίποτα.

«Όχι δεν εγνώριζα ότι σκόπευε να φύγει ο κ. Μανιαδάκης! Κατά τα λοιπά εύχομαι κουράγιο σε όσους θα πάνε φυλακή για την σκευωρία» καταλήγει ο κ. Γεωργιάδης.