Με κάθε τρόπο φαίνεται πως η Τουρκία επιχειρεί να ρίξει «λάδι στη φωτιά» προκαλώντας ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, καθώς αυτή τη φορά, ομάδα τούρκων χάκερ, ισχυρίζεται ότι «έριξε» το σύστημα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και την σελίδα της εθνικής στρατηγικής του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Συγκεκριμένα, τουρκικά ΜΜΕ φιλοξενούν ρεπορτάζ, σύμφωνα με τα οποία, τούρκοι χάκερ -οι οποίοι αυτοαποκαλούνται «κυβερνοπολεμιστές επιδρομείς»  κατάφεραν να χακάρουν την ιστοσελίδα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Μπορεί μια νύχτα να έρθουμε ξαφνικά, τα νεύρα μας έχουν χτυπήσει κόκκινο. Προειδοποιούμε όσους ξεπερνούν τα όρια και τους υπενθυμίζουμε ότι η ιστορία μια μέρα θα επαναληφθεί» αναφέρουν επίσης οι Τούρκοι χάκερ υπαινισσόμενοι την Μικρασιατική καταστροφή.

Σύμφωνα με τα επίμαχα τουρκικά δημοσιεύματα, που συνοδεύονται και από σχετικά βίντεο, οι τούρκοι χάκερς ισχυρίζονται πως έσπασαν τους κωδικούς και μπήκαν σε ελληνικούς ηλεκτρονικούς λογαριασμούς και στη σελίδα του υπουργείου, ενώ προαναγγέλλουν επιθέσεις και σε Μέσα Ενημέρωσης, «αν συνεχίσει την τακτική των προκλήσεων η ελληνική κυβέρνηση».

Από τη μεριά της η Αθήνα διαψεύδει τους εν λόγω ισχυρισμούς, ενώ πηγές του ελληνικού ΥΠΕΞ, σημειώνουν ότι η ιστοσελίδα όσο και τα μέιλ του, ουδέποτε έπαψαν να λειτουργούν, ενώ διαβεβαίωναν πως αν ποτέ συμβεί κάτι, αντιμετωπίζεται άμεσα από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Οι Τούρκοι πάντως, συνεχίζουν να προκαλούν ποικιλοτρόπως και χθες, ανήμερα των Χριστουγέννων, τουρκικά μαχητικά παραβίασαν το ελληνικό FIR.

Συγκεκριμένα, δύο τουρκικά μαχητικά F16 πέταξαν το μεσημέρι πάνω από τη Μεγίστη και τη Στρογγυλή. Τα τουρκικά μαχητικά μπήκαν στο FIR Αθηνών στις 15:04 και πέταξαν πάνω από τα δύο νησιά σε πολύ μεγάλο ύψος -κοντά στα 9χλμ από το έδαφος. Τρία λεπτά αργότερα, άλλο ζευγάρι τουρκικών μαχητικών πέταξε πάνω από την ακριτική Ρω.