Το αλγερινό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων APS μετέδωσε την Παρασκευή ότι εννιά μετανάστες διασώθηκαν μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε την προηγουμένη στο πλεούμενο στο οποίο επέβαιναν στα ανοικτά των ακτών της χώρας. Οι υπόλοιποι είκοσι άνθρωποι που επέβαιναν στο σκάφος κηρύχθηκαν αγνοούμενοι.

Σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στα σώματα ασφαλείας, την οποία επικαλέστηκε το APS, και οι 29 επιβαίνοντες ήταν αλγερινοί υπήκοοι.

Τα πτώματα βρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου περίπου 4,8 χιλιόμετρα από το Οράν (βορειοδυτικά) και ταυτοποιήθηκαν από τη χωροφυλακή: είναι αυτά μιας μητέρας και της κόρης της, μετέδωσε το APS την Κυριακή, επικαλούμενο την αλγερινή ακτοφυλακή.

Στους αγνοούμενους ο πατέρας

Ο πατέρας βρίσκεται ανάμεσα στους 18 μετανάστες οι οποίοι θεωρούνται ακόμη αγνοούμενοι, πάντως ο γιος του που διασώθηκε, νοσηλεύεται ακόμη στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε, σύμφωνα με το πρακτορείο, το οποίο διευκρίνισε ότι οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται.

Οπως αφηγήθηκε ένας από τους επιζήσαντες, τον οποίο επικαλέστηκε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Echorouk Online, το πλεούμενο πήρε φωτιά λίγη ώρα μετά τον απόπλου του από το Οράν. Οι επιβαίνοντες έπεσαν στη θάλασσα για να σωθούν από τις φλόγες, κατά την ίδια πηγή. Η αιτία της πυρκαγιάς δεν είναι ακόμη γνωστή.

Πάνω από 2.200 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ή έχουν κηρυχθεί αγνοούμενοι φέτος στην προσπάθειά τους να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο και να φθάσουν στην Ευρώπη, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από