Ο Κάρλος Γκοσν, ο πρόεδρος της Nissan Motor που αποπέμφθηκε, θα περάσει τα Χριστούγεννα και θα παραμείνει έως την Πρωτοχρονιά στη φυλακή, καθώς η ιαπωνική δικαιοσύνη αποφάσισε σήμερα να παρατείνει την προσωρινή του κράτηση.

"Σήμερα ελήφθη η απόφαση για την κράτησή του. Η προφυλάκισή του θα λήξει την 1η Ιανουαρίου", ανακοίνωσε το δικαστήριο της περιοχής του Τόκιο.

Ο Γκοσν είχε συλληφθεί ξανά την Παρασκευή βάσει νέου εντάλματος σύλληψης που είχε εκδοθεί την ίδια μέρα εναντίον του για επιπρόσθετες κατηγορίες, σχετικά με κατάχρηση εμπιστοσύνης αυτήν τη φορά.

Η εισαγγελία κατηγορεί τώρα τον Γκοσν ότι "δεν στάθηκε στο ύψος της θέσης του ως πρόεδρος και προκάλεσε ζημία στην Nissan".

Συγκεκριμένα του προσάπτει ότι επιβάρυνε τη Nissan με ζημίες ύψους 1,85 δισεκατομμυρίου γεν (περίπου 14,5 εκατομμύρια ευρώ) από προσωπικές του επενδύσεις την περίοδο της οικονομικής κρίσης του Οκτωβρίου του 2008, κάτι το οποίο αρνείται ο ίδιος, σύμφωνα με το δημόσιο ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Σε βάρος του Γκοσν, η σύλληψη του οποίου στις 19 Νοεμβρίου είχε συνταράξει την παγκόσμια βιομηχανία αυτοκινήτου και τη συμμαχία της Nissan με τη γαλλική Renault, απαγγέλθηκαν στις 10 Δεκεμβρίου κατηγορίες για παράλειψη δήλωσης στις αρμόδιες οικονομικές αρχές περίπου 5 δισεκατομμυρίων γεν (περίπου 38 εκατομμύρια ευρώ) από τις αποδοχές του σε περίοδο πέντε ετών, από το 2010 ως το 2015. Υπό δικαστική έρευνα έχει τεθεί επίσης το δεξί χέρι του Γκοσν, ο Γκρεγκ Κέλι, ο οποίος είχε συλληφθεί την ίδια περίοδο με τον ίδιο.

Οι δύο κατηγορούμενοι είναι επίσης ύποπτοι για δήλωση χαμηλότερων αποδοχών την περίοδο 2015-2018.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από