Ιάπωνες εισαγγελείς συνέλαβαν την Παρασκευή εκ νέου τον Κάρλος Γκοσν, τον αποπεμφθέντα πρόεδρο της Nissan Motor, ο οποίος κατηγορείται αυτή τη φορά ότι επιβάρυνε τη Nissan με ζημίες ύψους 16,6 εκατ. δολαρίων από προσωπικές του επενδύσεις, με αποτέλεσμα να εξανεμιστούν οι ελπίδες ότι θα αφηνόταν ελεύθερος με εγγύηση πριν από τα Χριστούγεννα.

Εισαγγελείς πραγματοποίησαν επίσης έφοδο σήμερα στην κατοικία του Γκοσν στο Τόκιο αναζητώντας αποδεικτικά στοιχεία, όπως μετέδωσε το δίκτυο TV Asahi.

Η νεότερη εξέλιξη στην υπόθεση που έχει συνταράξει την παγκόσμια βιομηχανία αυτοκινήτου και τη συμμαχία της Nissan με τη γαλλική Renault προέκυψε μία ημέρα αφού δικαστήριο του Τόκιο απέρριψε απρόσμενα το αίτημα των εισαγγελέων να παραταθεί η κράτηση του Γκοσν. Η απόρριψη του αιτήματος αυτού αύξησε τις πιθανότητες απελευθέρωσης του εξέχοντος επιχειρηματία με την καταβολή χρηματικής εγγύησης, κάτι που αναμενόταν και γίνει ίσως και σήμερα Παρασκευή.

Η εκ νέου σύλληψη, ωστόσο, σημαίνει ότι μπορεί να παραμείνει υπό κράτηση για τουλάχιστον 10 ημέρες σε φυλακή του Τόκιο, όπου βρίσκεται από τότε που συνελήφθη τον περασμένο μήνα βάσει των αρχικών κατηγοριών για οικονομικές ατασθαλίες.

Ο εισαγγελέας του Τόκιο ανακοίνωσε ότι η νέα σύλληψη βασίζεται σε υποψίες ότι περί τον Οκτώβριο του 2008 ο Γκοσν μετέφερε προσωπικές συναλλαγές στην αυτοκινητοβιομηχανία προκειμένου η εταιρία να επιβαρυνθεί με ζημίες 1,85 δισεκ. γεν (16,6 εκατ. δολάρια) και ότι προκάλεσε ζημία στην Nissan καθώς η εταιρία κατέθεσε συνολικά 14,7 εκατ. δολάρια σε τέσσερις περιπτώσεις μεταξύ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από