«Διαθέτουμε ισχυρή αποτρεπτική δύναμη και έχουμε σε απόλυτο βαθμό την ικανότητα για να αποτρέψουμε ο,τιδήποτε διανοηθούν να κάνουν» διαβεβαίωσε ο.αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA για την τουρκική προκλητικότητα.

«Η στρατιωτική ηγεσία δεν είπε τίποτε περισσότερο από τα αυτονόητα, όπως σας τα λέω και εγώ. Ότι δηλαδή, η δική μας στάση είναι αποφασιστική, αμυντική και αποτρεπτική. Ότι μπορούμε κατά τρόπο απερίφραστο να αποτρέψουμε οποιαδήποτε παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Είναι σαφές ότι τις αποφάσεις τις παίρνει η πολιτική ηγεσία και το ΚΥΣΕΑ. Οι Ένοπλες Δυνάμεις και η ηγεσία τους, είναι πάντα έτοιμες να ανταποκριθούν σε αυτό που τους ζητείται», συνέχισε.

Ο κ. Ρήγας κάλεσε εκ νέου τους γείτονες, «να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί σε όσα λένε και κάνουν και να παραμένουν μέσα στα πλαίσια των διεθνών συμβάσεων και κανόνων. Η συμπεριφορά τους δεν συμβάλλει, ούτε στην ανάπτυξη της περιοχής, ούτε στην ειρηνική συνύπαρξη». Η Ελλάδα, παρ’ όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας – και είναι πολλά – αποτελεί πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή», επανέλαβε.

Τέλος, ο κ. Ρήγας σχολίασε ότι «αυτό που εμφανίζει η ΝΔ ως νέο πατριωτισμό είναι ένας νέος εθνικισμός. Πατριώτης είναι αυτός που υπερασπίζεται την πατρίδα του, στην υπεράσπιση δε, αυτή, περιλαμβάνονται η οικονομική και η κοινωνική κατάσταση της χώρας του, αλλά σε καμιά περίπτωση το μίσος και ο φόβος προς τις άλλες χώρες» επανέλαβε .