Ο υφυπουργός Εργασίας, Νάσος Ηλιόπουλος είναι και επίσημα το πρόσωπο που θα διεκδικήσει για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ το δημαρχιακό θώκο της Αθήνας.

Προηγήθηκε συνεδρίαση της δημοτικής κίνησης Ανοιχτή Πόλη για την επιλογή του επικεφαλής και υποψηφίου για τη θέση του δημάρχου στις προσεχείς εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ηλιόπουλος είχε δηλώσει διαθέσιμος από την πρώτη στιγμή που είχε ακουστεί η υποψηφιότητά του, παρότι ο Αλέξης Τσίπρας αναζητούσε έτερο πρόσωπο για την Αθήνα που να ξεπερνά την απεύθυνση σε στενό κομματικό ακροατήριο.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος γεννήθηκε το 1983 στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει στο τμήμα Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Ιστορίας και Πολιτικής Επιστήμης του Παντείου Πανεπιστημίου, στο οποίο είναι υποψήφιος διδάκτορας. Έχει εργαστεί στην ιδιωτική εκπαίδευση και έχει συνεργαστεί ερευνητικά με το Ινστιτούτο Ρόζα Λούξεμπουργκ.

Το 2002 έγινε μέλος της Νεολαίας Συνασπισμού και από το 2010 ως το 2013 διετέλεσε γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της οργάνωσης.

Το 2014 εξελέγη περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με τον συνδυασμό «Δύναμη Ζωής» της Ρένας Δούρου.Στις εκλογές του 2015 ήταν υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Αθηνών.

Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις 11 Νοεμβρίου 2016 ανέλαβε Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας. Από τις 28 Φεβρουαρίου 2018 είναι υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.