Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ντέιβιντ Μπλατ, μιλώντας για την αναμέτρηση της Πέμπτης με την Γκραν Κανάρια, τόνισε ότι οι Ερυθρόλευκοι θα πρέπει να βγάλουν στο παρκέ την ίδια ενέργεια που είχαν και στο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα και ζήτησε από τον κόσμο να δώσει δυναμικό «παρών» στο ΣΕΦ και να σταθεί δίπλα στην ομάδα.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ είπε αρχικά: «Το δεύτερο ματς σε διπλή εβδομάδα πάντα έχει ιδιαίτερη δυναμική και για τις δύο ομάδες. Ελπίζουμε να βάλουμε την ίδια ενέργεια που είχαμε και στο ματς με την Μπαρτσελόνα, με τη βοήθεια του κόσμου μας. Είναι σημαντικό να αναγνωρίζουμε την ποιότητα της Γκραν Κανάρια, η οποία ήδη μετρά πέντε νίκες. Πρέπει να παίξουμε υψηλού επιπέδου μπάσκετ».

Για την κατάσταση του Γιώργου Πρίντεζη ανέφερε: «Είχε σπασμό στη μέση και δεν ξέραμε αν θα έπαιζε στη συνέχεια. Ο ίδιος αισθάνθηκε καλύτερα και στα δύσκολα τελευταία λεπτά ζήτησε ο ίδιος να αγωνιστεί και να προσφέρει την εμπειρία του. Θα τον έχουμε μαζί μας αύριο».

Για το ότι αρκετός κόσμος θεωρεί το παιχνίδι με την Γκραν Κανάρια εύκολο είπε: «Έχουν ήδη πέντε νίκες σε μία πολύ δύσκολη διοργάνωση όπως η Εuroleague. Εμείς στην ομάδα πάντως το αναγνωρίζουμε. Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν είχε πει… “δύο πράγματα είναι άπειρα. Το σύμπαν και η ηλιθιότητα αν και για το σύμπαν δεν είμαι σίγουρος”. Παρεμπιπτόντως, ήταν σπουδαίος άνθρωπος ο Αϊνστάιν και νομίζω πως ήταν ένας σπουδαίος Έλληνας. Φυσικά και έχω αποδείξεις (γέλια) γι’ αυτό, αλλά νομίζω ότι όλοι οι “μεγάλοι” ήταν Έλληνες, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο».

Το μήνυμά του Mπλατ στον κόσμο του Ολυμπιακού πριν το ματς με την Γκραν Κανάρια ήταν: «Ελπίζω να έρθουν και να δημιουργήσουν ατμόσφαιρα όπως κόντρα στην Εφές διότι ήταν ο βασικός λόγος που νικήσαμε».

Τέλος, για το κίνητρο των παικτών του και το γεγονός ότι τους εκθειάζει με δηλώσεις τους, εξήγησε: «Δεν προσπαθώ να πω κάτι συγκεκριμένο. Τα αισθήματα μου βγάζω. Υπάρχουν παίκτες που νοιάζονται για την ομάδα και προσφέρουν. Επαγγελματίες. Δεν το καταφέρνουν πάντα αλλά αυτό δεν διαφοροποιεί τη νοοτροπία τους. Αυτό είναι το DNA της ομάδας».