Ποιος είναι ο Σαρίδης βρε παιδιά; Αυτό θα μπορούσαν να αναρωτηθούν μέχρι πριν από μερικές ημέρες κάποιοι που δεν γνώριζαν τον βουλευτή της Ενωσης Κεντρώων από την Α’ Θεσσαλονίκης, Γιώργο Σαρίδη. Όμως, μια δήλωσή του προ ημερών που άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό, προκάλεσε αναταράξεις.

Πολλοί είναι αυτοί που χρέωσαν τον Σαρίδη στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι κάνει ανοίγματα για να προσχωρήσει στο κυβερνών κόμμα. Μάλιστα τα σενάρια τον εμφάνιζαν ότι θα ψηφίσει και τη συμφωνία των Πρεσπών.

Να όμως που ο ίδιος έδωσε απαντήσεις στη Βουλή που βρέθηκε την Τρίτη.

Την Τρίτη στη Βουλή

Ο Σαρίδης εμφανίστηκε σε πηγαδάκι με βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας λέγοντάς τους ότι «δεν πρόκειται να ψηφίσω τη συμφωνία των Πρεσπών ούτε νεκρός». Και συνεχίζοντας έλεγε: «Εγώ ήμουν Δαπίτης από το 1985 μέχρι το 1991, έχω και φωτογραφία μαζί με τον Μητσοτάκη».

Όταν τον ρώτησαν τι θα κάνει με τον προϋπολογισμό πάντως τους είπε «το αφήνω για έκπληξη».

Υπενθυμίζεται ότι αν έφευγε ο κ. Σαρίδης, η Ένωση Κεντρώων θα έμενε με τέσσερις βουλευτές (Λεβέντης, Γεωργιάδης, Μεγαλομύστακας, Καβαδέλας) και άρα παύει να λογίζεται βάσει του Κανονισμού της Βουλής ως Κοινοβουλευτική Ομάδα, με όλα τα προνόμια που αυτό φέρει μαζί του. Για παράδειγμα, ο κ. Λεβέντης δεν θα μπορεί να μιλά ως πολιτικός αρχηγός, η Ε.Κ. δεν θα δικαιούνται αντιπρόεδρο Βουλής κ.ο.κ.