Ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας Τζέρεμι Κόρμπιν επέκρινε τη Δευτέρα την πρωθυπουργό της χώρας Τερέζα Μέι, διότι μετέθεσε τη ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο επί του σχεδίου της για το Brexit στα μέσα Ιανουαρίου.

«Η Βουλή (των Κοινοτήτων) πρέπει να τελειώνει με τη ψηφοφορία και να προχωρήσει προκειμένου να εξετάσει τις ρεαλιστικές εναλλακτικές» δήλωσε ο Κόρμπιν ενώπιον των βουλευτών.

«Δεν μπορεί να υπάρχει καμία λογική εξήγηση για αυτήν την καθυστέρηση, εκτός του… ότι η πρωθυπουργός δεν έχει πλέον τη στήριξη της κυβέρνησής της».

Λίγο νωρίτερα, το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης στη Βρετανία, το Εργατικό Κόμμα, δήλωσε πως η Τερέζα Μέι προσέφερε μια ημερομηνία για μια νέα ψηφοφορία επί της συμφωνίας της για το Brexit μόνο επειδή το ίδιο απείλησε να καλέσει σε πρόταση δυσπιστίας εναντίον της.

«Η πρωθυπουργός αναγκάστηκε να φέρει την πρόχειρη συμφωνία της πίσω στο κοινοβούλιο υπό την απειλή μια πρότασης δυσπιστίας εναντίον της», δήλωσε ένας εκπρόσωπος.

«Δεν θα την αφήσουμε κυνικά να εξαντλήσει τον χρόνο προκειμένου να δημιουργήσει τη λάθος επιλογή ανάμεσα στην πρόχειρη συμφωνία της και τη μη συμφωνία. Είναι ντροπή που έχει χαθεί ένας μήνας. Θα έπρεπε να ψηφίσουμε στις 11 Δεκεμβρίου και δεν μπορούν να υπάρξουν άλλες προσπάθειες να αποφευχθεί η απόδοση λογοδοσίας στο κοινοβούλιο.»