Συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό του ένοπλου φυγά, με εκατοντάδες αστυνομικοί να βρίσκονται επί ποδός αναζητώντας τα ίχνη του μετά την επίθεση που πραγματοποίησε στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου πριν από δύο μέρες σκοτώνοντας δύο ανθρώπους και αφήνοντας άλλους έξι σοβαρά τραυματισμένους.

Η Γαλλία έχει αυξήσει το επίπεδο ασφαλείας μετά την επίθεση και η αστυνομία κυκλοφόρησε μια αφίσα με φωτογραφία του καταζητούμενου Σερίφ Σακάτ, του κυρίως υπόπτου, ο οποίος βρισκόταν στην λίστα παρακολούθησης των αρχών ως πιθανή απειλή ασφαλείας.

Οι αρχές υποστηρίζουν ότι ο 29χρονος ήταν γνωστό ότι είχε αναπτύξει ριζοσπαστικές θρησκευτικές απόψεις όσο βρισκόταν στην φυλακή.

Περισσότεροι από 700 αστυνομικοί συμμετέχουν στην δεύτερη μέρα των ερευνών, «χτενίζοντας» το Στρασβούργο, το οποίο βρίσκεται στην δυτική όχθη του ποταμού Ρήνου, και την περιοχή στα πέριξ της πόλης. Η αστυνομία έχει εγκαταστήσει σημεία ελέγχου στα γερμανικά σύνορα και ανακρίνει πρόσωπα που συνδέονται με τον δράστη.

Ερωτηθείς αν η αστυνομία έχει λάβει εντολές να συλλάβει τον Σακάτ νεκρό ή ζωντανό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπενζαμέν Γκριβό δήλωσε στο CNews: «Δεν έχει σημασία. Το καλύτερο θα ήταν να τον βρούμε το συντομότερο δυνατόν».

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στις αρχές ότι ο Τσακάτ φώναξε «Αλάχου Άκμπαρ» («Ο Θεός είναι Ύψιστος») όταν άξοιξε πυρ στην Χριστουγεννιάτικη Αγορά, έναν στόχο που σύμφωνα με τον εισαγγελέα Παρισίου Ρεμί Χάιτζ πιθανόν να επελέγη για τον θρησκευτικό του συμβολισμό.

Η φωτογραφία του Σακάτ που χρησιμοποίησε η αστυνομία στην αφίσα εμφανίζει έναν γενειοφόρο άνδρα, βορειοαφρικανικής καταγωγής με έναν μώλωπα από τις προσευχές στο κέντρο του μετώπου του (Σ.τ.Σ: το ισλάμ απαιτεί από τους πιστούς μουσουλμάνους να προσεύχονται πέντε φορές την ημέρα, ένα τελετουργικό κατά το οποίο ο πιστός γονατίζει πάνω σε ένα στρώμα προσευχής και ακουμπάει με το μέτωπό του το έδαφος. Όταν αυτό το τελετουργικό επαναλαμβάνεται συστηματικά για μια μεγάλη χρονική περίοδο, πιθανόν να εμφανιστεί μώλωπας στο μέτωπο).

Ο Σακάτ έχει 27 καταδίκες εις βάρος του για ληστείες και βίαιες επιθέσεις και έχει εκτίσει ποινές σε γαλλικές, γερμανικές και ελβετικές φυλακές.

Οι γείτονες που ζουν κοντά στο πατρικό του σπίτι περιγράφουν τον ύποπτο ως έναν συνηθισμένο νέο, ο οποίος ντυνόταν με αθλητική φόρμα και αθλητικά παπούτσια αντί για την ισλαμική ενδυμασία.