Με μηνύσεις και αγωγές απείλησε η Κατερίνα Παπακώστα από το βήμα της Βουλής, όσους σπεύδουν να συνδέσουν τη συμμετοχή τους στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με αντάλλαγμα το πολυπόθητο «ΝΑΙ» στη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Όσοι σπεύδουν να σχολιάζουν δίχως την έγκρισή μου και την άδειά μου, και θεωρούν προϊόν συναλλαγής τη συμμετοχή μου στην κυβέρνηση σε σχέση με τη Συμφωνία των Πρεσπών, να ξέρουν αν το συνεχίσουν θα με βρουν απέναντι, όπως δεν έχω ποτέ τα 18 χρόνια που πολιτεύομαι, με όπλα τα όπλα που η Δημοκρατία μου παρέχει», τόνισε η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Πρόεδρος του ΝΕΟ.

Η ίδια μάλιστα δεν παρέλειψε να στείλει νέο ηχηρό μήνυμα στην Αλβανία, παρακινώντας να αποκλιμακώσει την ένταση εάν θέλει να προχωρήσουν οι ενταξιακές της διαπραγματεύσεις.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Αποκλιμάκωση τώρα λέω προς τους γείτονες. Η ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ περνάει μέσα από τη συγκατάθεση της Αθήνας. Αν δεν κλιμακώσουν τις αστοχίες τους, να το ξανασκεφτούν, γιατί προϋπόθεση για την ένταξή τους είναι ο σεβασμός στην ελληνική μειονότητα και τα δικαιώματά της».