Επιστροφή στις νίκες αναζητά ο Ολυμπιακός, μετά το… στραβοπάτημα στο Κάουνας, και το τέλος που έβαλε στο νικηφόρο σερί (3-0) των «ερυθρόλευκων» η Ζαλγκίρις.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ χαρακτήρισε πολύ καλή ομάδα την επόμενη αντίπαλο των «ερυθρόλευκων», Αναντολού Εφές, η οποία βρίσκεται στην πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα της Euroleague και έρχεται «πεισμωμένη» στην Αθήνα, λόγω της εντός έδρας ήττας της από τη Ρεάλ Μαδρίτης την προηγούμενη αγωνιστική. «Δεν έχουμε βρει ακόμη κάποιον παίκτη» εξήγησε ο προπονητής του Ολυμπιακού, που «χτενίζει» την αγορά για κάποιον περιφερειακό που θα μπορεί να προσφέρει στην ομάδα του Πειραιά. «Η άμυνα θα είναι το «κλειδί»» τόνισε ο Νίκολα Μιλουτίνοβ, που κάλεσε τον φίλαθλο κόσμο του Ολυμπιακού να στηρίξει την ομάδα με την παρουσία του στο κλειστό του Φαλήρου την Πέμπτη (13/12, 18:45).

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Ντέιβιντ Μπλατ, δήλωσε αρχικά: «Αντιμετωπίζουμε μία πολύ καλή ομάδα, κάτι που φαίνεται και από την μέχρι τώρα πορεία της. Διαθέτει ένα γεμάτο ρόστερ, με πολλούς ποιοτικούς παίκτες και έναν εξαιρετικό προπονητή. Θα πρέπει να είμαστε αρκετά προσεκτικοί. Οι περισσότεροι παίκτες της έχουν την ευχέρεια να σκοράρουν, οπότε εμείς θα πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα και να αποδεχτούμε την πρόκληση. Η ομαδική άμυνα θα κρίνει πολλά στο παιχνίδι, αφού θα πρέπει να τους περιορίσουμε.

Για τη βαθμολογική σημασία του αγώνα, καθώς η Εφές είναι ήδη δύο νίκες… πάνω στη βαθμολογία, ο Μπλατ είπε: «Θα πρέπει αφενός να είμαι ειλικρινής και αφετέρου να δώσω μία έξυπνη απάντηση. Θα πω τούτο λοιπόν. Κάθε νίκη είναι σημαντική γιατί σε ανεβάζει στη βαθμολογία».

Αναφορικά στην επικείμενη μεταγραφική ενίσχυση του Ολυμπιακού στην περιφέρεια, ο Αμερικανο-Ισραηλινός τεχνικός εξήγησε: «Κοινή ερώτηση πλέον και κοινή απάντηση, όμως. Ψάχνουμε την αγορά, έχουμε τα μάτια μας ανοικτά, αλλά ακόμη δεν έχουμε βρει κάποιον παίκτη».

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του προπονητή της Αναντολού Εφές, Εργκίν Αταμάν, πως ο Ολυμπιακός είναι φαβορί για την κατάκτηση της Euroleague, ο Μπλατ έδειξε να εκπλήσσεται: «Αλήθεια το είπε αυτό; Είναι ένας έξυπνος άνθρωπος. Αν το είπε και το εννοεί, τότε είναι χαρά μου».

Τέλος, είπε για τον κόσμο του Ολυμπιακού: «Τον περιμένουμε να έρθει και να μας βοηθήσει. Βέβαια, θα πρέπει κι εμείς να παίξουμε καλά, ώστε να τον βοηθήσουμε με τη σειρά μας για να μας δώσει ενέργεια».