Την αναστολή της συμμετοχής του στην διαπραγματευτική ομάδα για το Κυπριακό αποφάσισε το ΑΚΕΛ.

Οπως μεταδίδουν κυπριακά μέσα ενημέρωσης, την απόφαση πήρε η γραμματεία του ΑΚΕΛ και ήδη ενημερώθηκε η προεδρία της Δημοκρατίας.

Η αναστολή της συμμετοχής του μέλους του ΑΚΕΛ από τη διαπραγματευτική ομάδα για το Κυπριακό Τουμάζου Τσιελεπή θα ισχύσει μέχρις ότου το κόμμα πεισθεί για την ειλικρίνεια του προέδρου της Δημοκρατίας ότι διαπραγματεύεται εντός του συμφωνημένου πλαισίου.

Το ΣΙΓΜΑ σημειώνει ότι στις 20:00 το βράδυ της Δευτέρας ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της διαπραγματευτικής ομάδας στο Προεδρικό Μέγαρο υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ενόψει της έλευσης της απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν ζητήθηκαν απόψεις ενώ ο πρόεδρος της Δημοκρατίας φέρεται να διαβίβασε στα μέλη της διαπραγματευτικής ομάδας τη θέση ότι το σκηνικό θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει με την κάθοδο της κυρίας Λουτ.

«Δεν έχουμε βγει εκτός κάποιου πλαισίου»

Το μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας Αλέκος Μαρκίδης δεν παρέστη στη συνεδρίαση παρότι είχε προσκληθεί.

Σε αυτήν μετείχαν ο διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης, η Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, ο Κύπρος Χρυσοστομίδης, ο Παναγιώτης Δημητρίου, ο Νίκος Κλεάνθους, ο Μάριος Ηλιάδης καθώς και οι ακαδημαϊκοί Κωνσταντίνος Κόμπος και Αριστοτέλης Κωνσταντινίδης, καθώς και ο Κρις Τριανταφυλλίδης.

Παρόντες ήταν επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, ο διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του προέδρου Κυριάκος Κούρος και υπηρεσιακοί παράγοντες.

«Δεν έχουμε βγει εκτός κάποιου πλαισίου. Τουναντίον ο στόχος ήταν το συντομότερο δυνατό να διαμορφωθούν οι όροι αναφοράς και εφόσον υπάρξει ετοιμότητα από όλες τις πλευρές, δηλαδή και από την τουρκική πλευρά, θα μπορέσουμε να καταλήξουμε στους όρους αναφοράς.

»Ενδεικτικά είχε αναφερθεί ότι θα μπορούσε να γίνει μέχρι το τέλος του έτους», δήλωσε με το πέρας της συνεδρίασης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου.