Μετά από την καθοδήγηση της Ρίβερ Πλέιτ στην κατάκτηση του δευτέρου Copa Libertadores σε τέσσερα χρόνια, ο Μαρσέλο Γκαγιάρδο φαίνεται να προορίζεται για να μετακινηθεί στην Ευρώπη, αλλά οι παίκτες του ελπίζουν ότι θα μείνει στο Μπουένος Άιρες.

«Σε κάποια στιγμή θα πάει στην Ευρώπη, αλλά τώρα είναι στο σπίτι του και είναι δύσκολο να φύγει», δήλωσε ο αρχηγός της ομάδας Λεονάρντο Πόντσιο στους δημοσιογράφους μετά τη νίκη (3-1) της Ρίβερ Πλέιτ επί της Μπόκα Τζούνιορς στη Μαδρίτη.

«Είναι σημαντικό ότι μας έχει πει για τώρα πως θέλει να μείνει, αλλά, φυσικά, όπως όλοι οι άλλοι μια ημέρα θα πάει στην Ευρώπη», πρόσθεσε ο Πόντσιο.

Ο Γκαγιάρδο, ένας μέσος που έπαιξε μέρος της καριέρας του με Μονακό και Παρί ΣΖ, γνωρίζει καλά ότι το ταλέντο της Αργεντινής κατευθύνεται αναπόφευκτα στην Ευρώπη και ξέρει επίσης ότι οι συμπατριώτες του είναι, επί του παρόντος, «στην μόδα» ως προπονητές.

Ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο στην Τότεναμ, ο Μαρσέλο Μπιέλσα στην Λιντς και οι Ντιέγκο Σιμεόνε και Σαντιάγκο Σολάρι σε Ατλέτικο και Ρεάλ Μαδρίτης αντίστοιχα, είναι μεταξύ των Αργεντινών που έκαναν όνομα, μακριά από τη χώρα τους.

«Υπάρχουν τρεις λέξεις που τον καθορίζουν: ποιότητα, αποφασιστικότητα και προσπάθεια», δήλωσε ο βοηθός του, Ματίας Μπιασκάι.

«Έχει τόση αποφασιστικότητα να βελτιωθεί και να κάνει τους άλλους να βελτιωθούν. Ζητάει πολλά από τον εαυτό του και από άλλους, προσπαθεί να πάρει το καλύτερο από κάθε παίκτη».

Ο Γκαγιάρδο ονομάστηκε «El Muneco» (κούκλoς) από τους παλαιότερους παίκτες της Ρίβερ Πλέιτ, όταν μπήκε στην ομάδα στα 16 του χρόνια.

Παρακολούθησε τον χθεσινό τελικό από την εξέδρα, εξαιτίας τιμωρίας που του επιβλήθηκε μετά τον ημιτελικό εναντίον της κατόχου Γκρέμιο.