Η Τσέλσι γκρέμισε από την κορυφή τη Μάντσεστερ Σίτι, καθώς επικράτησε 2-0 στο Στάμφορντ Μπριτζ και από το βράδυ του Σαββάτου η Λίβερπουλ (νωρίτερα νίκησε 4-0 την Μπόρνμουθ) είναι μόνη στην πρώτη θέση και η μοναδική ομάδα που παραμένει αήττητη στην Πρέμιερ Λιγκ ύστερα από 16 αγώνες.

Ηταν η πρώτη φετινή ήττα για τη Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα. Ενα παιχνίδι που έως το 45ο λεπτό του α’ μέρους δεν προμήνυε ένα τέτοιο αποτέλεσμα. Με τη Σίτι να είναι κυρίαρχη στον αγωνιστικό χώρο και τους παίκτες της Τσέλσι να μην μπορούν να κρατήσουν τη μπάλα στην ακτοχή τους, ουδείς θα μπορούσε να πιστέψει πως η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι θα ήταν η νικήτρια στο τελευταίο σφύριγμα του Μάικλ Ολιβερ.

Κι όμως, η κατοχή της μπάλας και οι τελικές δεν παίζουν πάντα τον καθοριστικό ρόλο. Στο 45ο λεπτό, στην πρώτη τελική της Τσέλσι, με το δυνατό του του Καντέ ύστερα από την πάσα του Αζάρ, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Εντερσον και η ιστορία του αγώνα άλλαξε.

Στο β’ μέρος η Τσέλσι μπήκε με άλλον «αέρα» στο γήπεδο απείλησε την εστία της Σίτι και παράλληλα, η αμυντική της γραμμή κράτησε στην πίεση που δέχτηκε στη συνέχεια από την ομάδα του Γκουαρντιόλα. Ετσι, φτάσαμε στο 78′ όταν από εκτέλεση κόρνερ του Αζάρ ο Νταβίντ Λουίζ με κεφαλιά σκόραρε για το 2-0.