Μπορεί ο Ζόραν Ζάεφ να έκανε κωλοτούμπα για τις δηλώσεις του περί μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα και μακεδονικής γλώσσας που θα διδάσκεται στα σχολεία, ωστόσο, η υπόθεση έχει πιο μεγάλες διαστάσεις. Η σκοπιανή κυβέρνηση υποστήριξε ότι παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις που έκανε ο πρωθυπουργός κι ότι είναι δικαίωμα της Ελλάδας τι θα διδάσκεται στα σχολεία. Ωστόσο, το βίντεο της ομιλίας του Ζάεφ είναι αποκαλυπτικό καθώς οι δηλώσεις του είναι πολύ χειρότερες από αυτές που όλοι γνωρίζουμε.

Και δεν αφήνουν κανένα περιθώριο παρερμηνειών, όπως υποστηρίζει η σκοπιανή πλευρά. Ο Ζάεφ βάζει «μπουρλότο» στη συμφωνία των Πρεσπών, κάτι που φαίνεται από το αποκαλυπτικό βίντεο. Λέει χαρακτηριστικά:

«Μιλάτε για τους Μακεδόνες στην Ελλάδα με τόσο πάθος και αυτό είναι θαυμάσιο. Ας αναρωτηθούμε τι κάνουμε για αυτούς εδώ και 27 χρόνια. Ας είμαστε ειλικρινείς κάναμε κάτι γι αυτούς; Η επίλυση αυτού του προβλήματος που είχαμε για 27 χρόνια, αυτό ήταν ένα βάρος στους ώμους μας» είπε ο κ. Ζάεφ. Και συνεχίζει:

«Τώρα έχουμε καλύτερες πιθανότητες, τώρα έχουμε ευκαιρίες για τα παιδιά στη Ελλάδα να μάθουν την μακεδονική γλώσσα, μέχρι τώρα αυτό απαγορευόταν, ήταν ένα θέμα ταμπού. Η ελληνική γλώσσα ήδη διδάσκεται στη Μακεδονία. Έχουμε μια ευκαιρία να τους βοηθήσουμε αληθινά να απομακρύνουμε τα σύνορα», επισήμανε ο Ζόραν Ζάεφ.
Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του κ. Ζάεφ στη Βουλή των Σκοπίων το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου 2018 και τις δηλώσεις με τις οποίες ο Σκοπιανός πρωθυπουργός ανοίγει ξεκάθαρα θέμα μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα.