Η Tuttosport ανακοίνωσε την τελική πεντάδα των ποδοσφαιριστών που θα διεκδικήσουν το 16ο βραβείο Golden Boy, αυτό που έχει καθιερώσει η ιταλική εφημερίδα και απονέμει κάθε χρόνο στον κορυφαίο ποδοσφαιριστή κάτω των 21 ετών (γεννηθείς από την 1η Ιανουαρίου 1998 και μετά).

Αυτοί που κοντράρονται είναι οι: Τζάστιν Κλάιφερτ (εθνική Ολλανδίας, Ρόμα), Ματίας ντε Λιχτ (εθνική Ολλανδίας, Άγιαξ), Αλεξάντερ Άρνολντ (εθνική Αγγλίας, Λίβερπουλ), Βινίσιους (εθνική Βραζιλίας, Ρεάλ Μαδρίτης) και Πάτρικ Κουτρόνε (εθνική Ιταλίας, Μίλαν).

Η μεγάλη έκπληξη είναι η απουσία του Κιλιάν Μπαπέ της Παρί Σεν-Ζερμέν, με την ιταλική εφημερίδα να εξηγεί το σκεπτικό της πίσω από την απόφαση να μην συμπεριλάβει τον 19χρονο πρωταθλητή κόσμου στην τελική πεντάδα.

Όπως ξεκαθαρίζεται, αν και δεν υπάρχει γραπτός κανονισμός, έχει συμφωνηθεί προσφορικά μεταξύ των υπεύθυνων το βραβείο να μη δίνεται στον ίδιο ποδοσφαιριστή για δεύτερη φορά. Ο Γάλλος επιθετικός το κατέκτησε το 2017, επομένως αποφασίστηκε φέτος να μην τοποθετηθεί στους διεκδικητές. Είναι δεδομένο άλλωστε πως σε περίπτωση που έθετε υποψηφιότητα, δεν θα είχε και ανταγωνισμό στην κούρσα της κατάκτησής του.

Στα 15 βραβεία που έχουν δοθεί από το 2002 μέχρι σήμερα, υπάρχουν 15 διαφορετικοί νικητές. Στην φηφοφορία θα συμμετάσχουν 35 δημοσιογράφοι από 20 διαφορετικές χώρες και ο νικητής θα αναδειχθεί στις 17 Δεκεμβρίου.

Ανάμεσα στα 60 ονόματα, είχε βρεθεί και εκείνο του 20χρονου Λέο Ζαμπά του ΠΑΟΚ, που την περασμένη σεζόν αγωνιζόταν στην Άχματ Γκρόζνι.