Μεγάλη επιχείρηση για ξέπλυμα χρήματος, με έφοδο στα κεντρικά γραφεία της Deutsche Bank πραγματοποιεί η οικονομική αστυνομία και οι εισαγγελικές αρχές της Γερμανίας στη Φρανκφούρτη.

Σύμφωνα με το Bloomberg και το γερμανικό κρατικό ραδιόφωνο, 170 κρατικοί λειτουργοί, δικαστικοί, εισαγγελείς και αστυνομικοί μπήκαν το πρωί της Πέμπτης στα γραφεία της γερμανικής τράπεζας, μπλόκαραν ηλεκτρονικά συστήματα, κλείδωσαν υπολογιστές και ερευνούν τα αρχεία των συναλλαγών. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου έχουν κατασχθεί σειρά ηλεκτρονικών και άλλων εγγράφων.

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες οι γερμανικές δικαστικές Αρχές, φέρεται να έχουν ενδείξεις ότι δύο στελέχη της τράπεζας έχουν βοηθήσει πελάτες της να ξεπλύνουν χρήμα από παράνομες δραστηριότητες, μέσω off shore εταιριών. H έρευνα έρχεται ως συνέχεια των αποκαλύψεων από τη διαρροή των «Panama Papers».

Να σημειωθεί ότι η γερμανική ρυθμιστική αρχή του χρηματοπιστωτικού κλάδου Bafin είχε ζητήσει από την Deutsche Bank να παράσχει πληροφορίες για τις συναλλαγές της με την Danske Bank, η οποία εμπλέκεται σε σκάνδαλο που συνδέεται με ξέπλυμα χρήματος.

Η τράπεζα έχει επιβεβαιώσει ότι λειτουργούσε ως ανταποκρίτρια τράπεζα για την Danske Bank στην Εσθονία. «Ο ρόλος μας είναι να διεκπεραιώνουμε πληρωμές για τη Danske Bank, Τερματίσαμε αυτή τη σχέση το 2015 αφού εντοπίσαμε ύποπτη δραστηριότητα», όπως ανέφερε εκπρόσωπος της Deutsche Bank.

Η μετοχή της Deutsche Bank υποχωρεί περίπου κατά 4%.