Αυτό το εντυπωσιακό Jeep αναμένεται να κυκλοφορήσει και στην Ευρώπη. Ονομάζεται Gladiator – που σημαίνει μονομάχος, και είναι ένα καθαρόαιμο εκτός δρόμου μοντέλο, που χάρη στα τετρακίνητα «όπλα» του, μπορεί να προσπερνάει δίχως κόπο οποιοδήποτε εμπόδιο. Φυσικά, έχει διττό χαρακτήρα, αφού, εκτός από επιβατικό μπορεί να διαδραματίσει τον ρόλο και του pick – up, με καρότσα αρκετά μεγάλη.

Το νέο μοντέλο, αγγίζει σε μήκος τα 5,2 μέτρα (5.181 χλστ.), το μεταξόνιο βρίσκεται στα 3.480 χλστ ενώ ο χώρος φόρτωσης του είναι στα 152,4 εκατοστά με το ωφέλιμο φορτίο της φτάνει τα 726 κιλά.

Κάτω από το καπό του δεσπόζει ένας V6 των 3,6 λίτρων κινητήρας με απόδοση 285 ίππων και 353 Nm ροπής. Συνδυάζεται με 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, είτε με ένα 8αρι αυτόματο.

Επίσης, αργότερα, θα υπάρξει και ντίζελ έκδοση με τρίλιτρο μοτέρ 260 ίππων, και 600 Nm ροπής, εξοπλισμένος αποκλειστικά με το 8αρι αυτόματο.

Η κίνηση μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς μέσω δυο προσφερόμενων συστημάτων τετρακίνησης. Και σε αυτό το μοντέλο υπάρχουν πολλαπλά προγράμματα, όπως Sport η Overland ενώ για τις πιο …σκληρές διαδρομές, ο οδηγός έχει ως σύμμαχο το πρόγραμμα Rubicon  με λειτουργία κοντών σχέσεων.

Φυσικά, οι αναρριχητικές ικανότητες του είναι εξαιρετικές, με την γωνία προσέγγισης να είναι 43,6 μοιρών, της διαφυγής στις 26 και της ράμπας στις 20,3 μοίρες, ενώ μπορεί ακόμα να ρυμουλκήσει έως και 3.450 κιλά.

Εκτός από την άνετη καμπίνα, ο οδηγός μπορεί να χειρίζεται τα πάντα μέσω του πιο σύγχρονου συστήματος πολυμέσων, Uconnect με λειτουργίες Android Auto και Apple CarPlay, και όλα αυτά από μια οθόνη 8,4 ίντσες . Οι πωλήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν στο πρώτο τρίμηνο του 2019.