Συνάντηση στην οποία συζήτησαν την πρόοδο του πενταετούς στρατηγικού πλάνου που εφαρμόζεται, ανέλυσαν την Τρίτη (27/11) τα μέλη του συμβουλίου της Ευρωλίγκας, σε συνάντηση που έγινε στο Ισραήλ.

Οι έντεκα βασικοί μέτοχοι της Διοργανώτριας συναντήθηκανστο Τελ Αβίβ για να συζητήσουν ουσιαστικά την πρόοδο που έχει γίνει στη διοργάνωση τον τελευταίο 1,5 χρόνο διάστημα στο οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη το πενταετές στρατηγικό πλάνο και η νέα μορφή (κατάργηση ομίλων με τις 16 ομάδες να αντιμετωπίζουν όλες τις υπόλοιπες).

Μεταξύ άλλων στη συνάντηση ανακοινώθηκε κι επίσημα η ανάδειξη του Σιμόν Μιζράχι ως «Euroleague Legend» αλλά και η διεύρυνση της διοργάνωσης στις 18 ομάδες με τη Βιλερμπάν να παίρνει διετές συμβόλαιο για αρχή.

Στο μίτινγκ συμμετείχαν οι 11 ομάδες – βασικοί μέτοχοι της Euroleague, ο εκτελστικός διευθυντής Τζόρντι Μπερτομέου και τα στελέχη της διοργανώτριας Αρχής. Αναλυτικότερα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν κυρίως την επιχειρηματικότητα της Euroleague, τη συνεργασία με την ένωση των παικτών (ELPA) και των διαιτητών (UEBO) αλλά και αρκετά σημεία – κλειδιά για το πλάνο που έχει θεσπιστεί για την περίοδο 2017-2022.