Σε ένα ακόμα… διαφορετικό  κήρυγμα προχώρησε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος, αμφισβητώντας αυτή τη φορά από τον άμβωνα, την ύπαρξη άλλων πλανητών εκτός της Γης .

Στο κήρυγμά του την Κυριακή, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, κάλεσε τους πιστούς να μην δίνουν βάση σε όσα ακούνε ότι κάποιοι πάτησαν στο φεγγάρι και τα συναφή.

Εσπευσε μάλιστα να επικαλεστεί ένα τηλεφώνημα που δέχθηκε από Ελληνα επιστήμονα, ο οποίος τον διαβεβαίωσε κατηγορηματικά πως δεν υπάρχουν άλλοι πλανήτες.

«Ο συνομιλητής μου μού είπε ότι τα συμπεράσματα των νέων επιστημόνων δεν έχουν κατατεθεί ακόμα» είπε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκη. Μάλιστα πληροφόρησε τους πιστούς ότι και πριν 40 χρόνια σε ξένη πρωτεύουσα στην Ευρώπη που συγκεντρώθηκαν στους ουρανούς να δουν εκπληκτικά πράγματα αλλά… δεν είδαν τίποτα. «Οι Ρώσοι έκαναν προσελήνωση (…) είδαν, αλλά εμείς δεν είδαμε» σημείωσε. «Μεγάλοι επιστήμονες λένε ότι δεν υπάρχει τίποτε άλλο σαν τον πλανήτη της Γης» πρόσθεσε.

Παρακολουθήστε παραπάνω το video με το νέο πεφωτισμένο κήρυγμα του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης  (το επίμαχο κομμάτι στα πρώτα δύο λεπτά του video).