Την μεγάλη ανησυχία που προκαλεί η στρατιωτική κλιμάκωση ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία στο πέρασμα του Κερτς, εξέφρασε- στο πλαίσιο και της αυστριακής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση το τρέχον εξάμηνο- η Αυστριακή υπουργός Εξωτερικών Κάριν Κνάισλ, σε δηλώσεις της, καταδικάζοντας ταυτόχρονα την χρήση στρατιωτικής βίας από ρωσικές μονάδες και ζητώντας και από τις δύο πλευρές να αποφύγουν μία περαιτέρω κλιμάκωση.

Όπως ανέφερε η Κάριν Κνάισλ, με αυστριακή πρωτοβουλία η ΕΕ θα συζητήσει την κατάσταση και τα απαραίτητα περαιτέρω μέτρα, και προς τούτο θα συνέλθει στις 27 Νοεμβρίου η Επιτροπή Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Η ίδια, θεωρώντας, όπως σημείωσε, ότι η διέλευση των ουκρανικών πλοίων είχε προφανώς δηλωθεί κανονικά, στη βάση της υπάρχουσας συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών για την χρήση της Θάλασσας του Αζόφ, ζήτησε την άμεση αποκατάσταση της ελεύθερης ναυσιπλοίας στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και επισήμανε ότι η παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου είναι απαράδεκτη και εξαιρετικά επικίνδυνη ειδικά σε μία κατάσταση ήδη υπαρχόντων υψηλών εντάσεων.

Η υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε ταυτόχρονα την ανησυχία της για την συζήτηση στην Ουκρανία ως προς την δυνατότητα της επιβολής στρατιωτικού νόμου. Κατά την άποψή της, ειδικά εν όψει των επικείμενων εκλογών στην Ουκρανία δεν επιτρέπεται να γίνονται βήματα τα οποία θα μπορούσαν να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην διεξαγωγή μίας ελεύθερης και έντιμης εκλογικής διαδικασίας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από