Ο προπονητής του Αγιαξ, Ερικ Τεν Χαγκ, ευχαρίστησε τον Μαρίνο Ουζουνίδη για τα καλά του λόγια του (χαρακτήρισε τον Αγιαξ καλύτερη ομάδα του ομίλου), αλλά απάντησε με μια χαρακτηριστική… ατάκα: «Καλά τα κομπλιμέντα, αλλά δεν παίζουν μπάλα! Τον ευχαριστώ για τα καλά λόγια. Δεν είναι αυτό που μας κάνει να προχωράμε. Πρέπει να το δείχνουμε στο γήπεδο ότι είμαστε καλύτεροι. Πρέπει να αποδείξουμε ότι μπορούμε να προκριθούμε στην επόμενη φάση».

Ο Τεν Χαγκ θέλει να βγάλει από την ομάδα του το άγχος που δημιουργεί το γεγονός πως είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για το ματς της Τρίτης με την ΑΕΚ. «Έχουμε πίεση, δεν θα είναι εύκολο ματς. Θα πρέπει να το διαχειριστούμε καλα για να πετύχουμε τον στόχο μας. Σεβόμαστε τον αντίπαλο μας. Δυσκολευτήκαμε και στην Ολλανδία. Αν και είναι κολακευτικό το αποτέλεσμα, δεν ήταν τόσο εύκολο. Στο γήπεδο πρέπει να αποδείξουμε την ανωτερότητά μας” είπε.

«Θα κάνουμε το παιχνίδι μας. Η ΑΕΚ διαθέτει καλούς παίκτες. Εμείς θα κοιτάξουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και θέλουμε να νικήσουμε»

Τους ποδοσφαιριστές του Αγιαξ εκπροσώπησε ο Φρένκι ντε Γιονγκ ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε:

«Είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο. Το αποδείξαμε και στην ήττα από την Αϊντχόφεν. Δεν μας επηρέασε και συνεχίσαμε να παίζουμε καλά και να παίρνουμε θετικά αποτελέσματα. Είμαστε κοντά στην πρόκριση. Μετά την κλήρωση πολλοί πίστευαν πως δεν θα τα καταφέρουμε, έτσι είμαστε στην Ολλανδία. Δεν θα θεωρήσω πως θα είναι μια πετυχημένη χρονιά με, μόνο με την πρόκριση στους «16». Θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε αν θα συνεχίσουμε ή όχι. Στο τέλος θα κάνουμε απολογισμό.

Είναι μια μεγάλη απώλεια αυτή του Ζίγεκ. Είναι από τους πιο δημιουργικούς παίκτες μας. Έχουμε όμως κι άλλους παίκτες που μπορούν να προσφέρουν, το αποδείξαμε και κόντρα στη Μπρέντα. Όποιος παίξει στην θέση του θα προσπαθήσει για το καλύτερο δυνατό».