Ο δεύτερος τελικός του Copa Libertadores, ανάμεσα στη Ρίβερ Πλέιτ και τη Μπόκα Τζούνιορς θα διεξαχθεί τελικά το βράδυ της Κυριακής (22.00), στο Μονουμεντάλ.

Αυτό αποφάσισε η Conmebol,παρότι τουλάχιστον τέσσερις παίκτες της Μπόκα Τζούνιορ τραυματίστηκαν ύστερα από την επίθεση που δέχτηκε το πούλμαν της ομάδας από τους οπαδούς της Ρίβερ Πλέιτ, οι οποίοι χρησιμοποίησαν πέτρες και σπρέι πιπεριού! Τεράστιες είναι οι ευθύνες της αστυνομίας, καθώς το πούλμαν πέρασε ανάμεσα από τους οπαδούς της Ρίβερ Πλέιτ με απλά τη συνοδεία τεσσάρων μηχανών!

Από την επίθεση, τραυματίστηκαν παίκτες της Μπόκα, όπως οι Πάμπλο Πέρες και Λαμάρντο, οι οποίοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο. Παράλληλα και άλλοι ποδοσφαιριστές αντιμετώπιζαν προβλήματα από τη χρήση χημικών που έκανε η Αστυνομία στην προσπάθεια να διαλύσει με αρκετή καθυστέρηση, τους οπαδούς της Ρίβερ Πλέιτ.

Η Μπόκα ζήτησε από την αρχή να μη διεξαχθεί ο αγώνας, επικαλούμενη τον τραυματισμό ποδοσφαιριστών, ωστόσο η διοργανώτρια αρχή δεν έδειξε να συγκινείται, πρώτα μετέθεσε την ώρα για τις 23.00 και στη συνέχεια για τις 00.15 (ώρες Ελλάδας).

Να σημειώσουμε ότι στο πλευρό των παικτών της Μπόκα, ήταν από την πρώτη στιγμή και ο προπονητής της Ρίβερ Πλέιτ, Μαρσέλο Γκαγιάρδο.

Ο πρώτος τελικός είχε επίσης διεξαχθεί 24 ώρες αργότερα, αλλά εξ αιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων, καθώς ο αγωνιστικός χώρος του Λα Μπομπονέρα ήταν σε άσχημη κατάσταση λόγω της ισχυρής καταιγίδας που είχε πλήξει το Μπουένος Αϊρες.