Ανακοίνωση για τη συμπλήρωση 76 χρόνων από την από την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «οφείλουμε να τιμούμε τους αγωνιστές της Αντίστασης εναντίον του ναζισμού και του φασισμού, προασπίζοντας τις αξίες της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας, της κοινωνικής Αλληλεγγύης».

Μάλιστα, από την Κουμουνδούρου τονίζουν ότι η νύχτα της 25ης Νοεμβρίου 1942 έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς στις μέρες μας κάνουν ξανά την εμφάνισή τους ο εθνικισμός, ο ρατσισμός, ο νεοναζισμός.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Σήμερα συμπληρώνονται 76 χρόνια από την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου, από τις ενωμένες αντιστασιακές οργανώσεις του ΕΑΜ και του ΕΔΕΣ, τη νύχτα της 25ης Νοεμβρίου 1942.

Η ανατίναξη της γέφυρας δημιούργησε σοβαρά προβλήματα ανεφοδιασμού στους Γερμανούς, συνετέλεσε στην πύκνωση των γραμμών του αντάρτικου στη Ρούμελη, αλλά, κυρίως, ανύψωσε το ηθικό του σκλαβωμένου λαού.

Στις μέρες μας, όπου στην Ευρώπη και τη χώρα μας κάνουν ξανά την εμφάνισή τους ο εθνικισμός, ο ρατσισμός, ο νεοναζισμός, οφείλουμε να τιμούμε τους αγωνιστές της Αντίστασης εναντίον του ναζισμού και του φασισμού, προασπίζοντας τις αξίες της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας, της κοινωνικής Αλληλεγγύης».