Ετοιμη να επιστρέψει στο θρόνο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας, μετά από 13 χρόνια είναι η Κροατία! Οι Μπόρνα Τσόριτς και Μάριν Τσίλιτς στην πρώτη ημέρα του τελικού, που διεξάγεται στο Λιλ, κυριάρχησαν απόλυτα στις αναμετρήσεις με τους Τζέρεμι Σάρντι και Τζο Γουίλφριντ Τσονγκά αντίστοιχα και πλέον η Κροατία βρίσκεται μια νίκη μακριά από την κατάκτηση του Davis Cup.

Στον πρώτο αγώνα της ημέρας ο Τσόριτς ξεδίπλωσε στο κορτ το πλούσιο ταλέντο του και χωρίς να αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα επικράτησε με 3-0 σετ (6-2, 7-5, 6-4). Το ίδιο εύκολη ήταν και η επικράτηση του Τσίλιτς απέναντι στον Τσονγκά, τον οποίο «καθάρισε» με συνοπτικές διαδικασίες (3-0 σετ, 6-3, 7-5, 6-4). Η επιλογή των Γάλλων να εμπιστευτούν τον ντεφορμέ Τσονγκά προκάλεσε μεγάλη εντύπωση, με την εμφάνιση του πολύπειρου τενίστα να απογοητεύει τους συμπατριώτες του.

Οι Κροάτες τα πήγαν εξαιρετικά στην πρώτη ημέρα του τελικού και πλέον θέλουν μία νίκη για να κατακτήσουν το τρόπαιο. Από την άλλη, η Γαλλία αύριο θέλει πάση θυσία τη νίκη στο διπλό, προκειμένου να παραμείνει ζωντανή στη μάχη του τίτλου. Το μεσημέρι του Σαββάτου είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί η αναμέτρηση ανάμεσα στους Ντόντιγκ/Πάβιτς και Ερμπέ/Μαού. Το δίδυμο των Γάλλων είναι πολύ δυνατό, καθώς οι δύο τους είχαν φτάσει μέχρι τους τελικούς στο ATP Finals του Λονδίνου.

Αν οι Γάλλοι πάρουν τη νίκη, τότε ο τίτλος θα κριθεί την Κυριακή, όπου είναι προγραμματισμένες οι αναμετρήσεις Σάρντι-Τσίλιτς και Τσονγκά-Τσόριτς.

Τα highlights της νίκης του Τσίλιτς:

Και του Τσόριτς: