Ημέρες του Γιουλέν Λοπετέγκι θύμισε η Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στην Εϊμπάρ στο Ιπουρούα. Οι Βάσκοι έκαναν το καλύτερο παιχνίδι τους, η Ρεάλ το χειρότερο και το τελικό 3-0 κρίνεται απόλυτα φυσιολογικό.

Με την άφιξη του Σαντιάγκο Σολάρι στον πάγκο οι μερένγκες έδειξαν καλύτερη εικόνα πήραν κάποια θετικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα και την Ευρώπη, ωστόσο στη χώρα των Βάσκων, είχαν και πάλι πολύ άσχημη αγωνιστική εικόνα και αν δεν είχε ορισμένες πολύ καλές επεμβάσεις ο Τιμπό Κουρτουά το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να ήταν και μεγαλύτερο.

Ο Εσκαλάντε άνοιξε το σκορ για τον Εϊμπάρ στο 16′,σε μία από τις ελάχιστες της Ρεάλ ο Ριέσκο είχε εξαιρετική επέμβαση σε εκτέλεση φάουλ του Μπέιλ, ενώ στο β’ μέρος υπήρχε σχεδόν απόλυτη κυριαρχία των γηπεδούχων. Στο 52′ ο Εϊνριχ πέτυχε το 2-0 και πέντε λεπτά αργότερα ο Κίκε Γκαρθία σκόραρε για το 3-0. Η απουσία του Κασεμίρο από τη μεσαία γραμμή αποδείχτηκε και πάλι καθοριστική για τη Ρεάλ, ωστόσο απουσίες είχε και η Εϊμπαρ. Να σημειώσουμε ότι η Ρεάλ έχει δεχτεί 16 γκολ εκτός έδρας και προς το παρόν, η μόνη ομάδα που έχει περισσότερα στο παθητικό της είναι η ουραγός Ουέσκα (19).